compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film by the Sea 2008 van start

Film by the Sea 2008 van start

Burn After Reading opent festival

12-9-2008 Vandaag gaat de tiende editie van Film by the Sea van start in Cine City in Vlissingen. Van 12 to 21 september staat Zeeland in het teken van film, waarbij meer dan 100 films de revue zullen passeren.

Delen op facebook

Het filmfestival wordt geopend met Burn After Reading, de nieuwe film van de gebroeders Coen (No Country for Old Men) met George Clooney en Brad Pitt. In de film valt een disk met de memoires van een CIA--agent in handen van een gewetenloos duo, dat de gegevens probeert te verkopen.

Het Zeeuwse festival viert dit jaar met haar tiende editie het eerste jubileum. Het belangrijkste programma-onderdeel is de filmcompetitie getiteld 'Film en Literatuur'. Het programma wordt geopend met de film Brideshead Revisited. De film zullen beoordeeld worden door een jury onder leiding van Rinus Ferdinandusse, die verder bestaat uit Maria Goos, Christine Otten, Thekla Reuten, Gerbrand Bakker en Ben Verbong.

In totaal worden er tijdens het festival meer dan 100 films vertoond uit alle delen van de wereld. Daarnaast zijn er filmgerelateerde evenementen als een educatieprogramma en dagelijkse talkshows waar publiek en gasten elkaar kunnen ontmoeten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.