compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Maryam Hassouni

Maryam Hassouni

Maryam Hassouni: films, nieuws

 

Biografie van Maryam Hassouni

Maryam Hassouni in Meskina
Maryam Hassouni in Meskina
Maryam Hassouni wordt geboren in Amsterdam. Haar ouders zijn enkele jaren daarvoor naar Nederland geëmigreerd vanuit Marokko. Ze volgt een HAVO-opleiding, studeert Museologie en rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Hoewel ze slechts dramalessen op de middelbare school heeft gehad, wordt ze in 2002 naast Eva van de Wijdeven gecast in de televisieserie 'Dunya & Desie', die internationaal in de prijzen valt. De serie loopt drie seizoenen en wordt geregisseerd door Dana Nechushtan.

In 2005 speelt Hassouni in de telefilm Offers, naast Jacob Derwig en eveneens geregisseerd Nechushtan. Haar acteerwerk valt op tot in de Verenigde Staten en in 2006 wint ze een Emmy voor beste actrice.

Haar speelfilmdebuut maakt ze in Kicks, die in 2007 uitgebracht wordt. In 2008 wordt de filmversie Dunya & Desie uitgebracht.

Maryam Hassouni In het nieuws

Cast bekend van de komedie MESKINA

30-7-2020 In de bioscoopfilm Meskina speelt Maryam Hassouni de hoofdrol in een eigentijds verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. De film komt 21 januari 2021 in de bioscoop.

Maryam Hassouni, Copyright 2016 ArjoFrank Fotografie

Korte film met Maryam Hassouni naar Cannes

25-4-2016 De korte film Debiel is geselecteerd voor de Short Film Corner van het Cannes filmfestival. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door Maryam Hassouni.

Katja Herbers (c) Arjo Frank

Deel cast Rotterdam, I Love You onthuld

18-2-2016 Na de films Paris, je t'aime, New York, I Love You en Jerusalem, I Love You komt er nu een Nederlandse variant: Rotterdam, I Love You. Een groot deel van de cast is nu bekend gemaakt.

Groepsfoto cast 'Soof'

'Moeders die alles willen'

Cast Soof bekend gemaakt

9-12-2013 Vorige week is de cast van de film Soof bekend gemaakt. BiosAgenda.nl was aanwezig op de castpresentatie en sprak daar onder andere met hoofdrolspeler Lies Visschedijk.

Part II: In gesprek over Doodslag

30-1-2012 Onlangs interviewde BiosAgenda.nl de regisseur en hoofdrolspelers van de film Doodslag. In dit tweede deel van het interview worden de rollen van Amira en Felix besproken en wordt meer verteld over de locatie waar de film is opgenomen.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Maryam Hassouni Feiten

Maryam Hassouni in The Host© (c) 2020 Ashley Kingsbury | Pearl Pictures Productions
acteur, stemacteur
Geboren 21-9-1985
Maryam Hassouni start haar acteercarrière in de televisieserie 'Dunya & Desie'. Kort daarna speelt ze in de telefilm 'Offers', waarmee ze een Emmy in de wacht sleept. In 2008 wordt Dunya en Desie verfilmd met Hassouni en Eva van de Wijdeven in de hoo

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

69 films in Groningen deze week

69 films in Groningen deze week69 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl