compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Birgit Schuurman

Birgit Schuurman

Birgit Schuurman: films, nieuws

 

Biografie van Birgit Schuurman

Juvat Westendorp en Birgit Schuurman in Casanova's
Juvat Westendorp en Birgit Schuurman in Casanova's
Birgit zong als tiener al in allerlei bandjes. In 1999 scoorde ze haar eerste hit met de single 'A Little Famous'.

Daarna bracht ze de cd 'Few Like Me' (2001) uit, waarna haar tweede album 'Sticky Tales' in 2005 volgde, waarvan ze het grootste gedeelte van de songs zelf schreef.

In 2002 werd Birgit drie keer genomineerd voor TMF-Awards in de categorieën Beste Zangeres, Beste Single en Beste Videoclip. In datzelfde jaar werd zij ook twee keer genomineerd voor de Edison Award. Deze keer in de categorieën Beste Zangeres en Beste Album.

Birgit Schuurman was op t.v. te zien als presentatrice van het FOX Kids-programma 'Wacky Wake up'. Ze speelde een hoofdrol als Pi in de film Floris.

Ook presenteerde ze het programma 'Countdown' op Veronica en sprak ze de stem in van de tekenfilmfiguur Alissa in 'My Dad Is A Rock Star' op MTV’s kinderkanaal Nickelodeon.

Van 2004 tot 2006 speelde Birgit de rol van Toffe Jans in de musical 'De Jantjes'. Vervolgens speelde ze in 2006-2007 in 'Sexual Perversity' en 'The Last 5 Years'.

Voor haar rol in deze laatste productie ontving Schuurman in 2007 de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical.

Onder de naam '5 Jaar met Jou' speelt Schuurman in het seizoen '08/'09 opnieuw in deze musical, deze keer met Jim de Groot.

Ook speelt Birgit mee in 2009 in de theaters met ‘Rockopera in concert’ van het orkest van de luchtmacht.

Trivia over Birgit Schuurman

Birgit heeft samen met haar man Arne Toonen, een eigen onlinekunstgalerie: Prints & The Revolution.

Birgit is het jongere zusje van actrice Katja Schuurman.

Birgit Schuurman In het nieuws

Jonathan Banks speelt de meedogenloze Pepijn, koning van de Franken.

Fries epos 'Redbad' verkocht aan VS

12-2-2018 Het historische epos "Redbad 754 A.D.", dat over de Friese koning Radboud gaat, is aan buitenlandse partijen verkocht, waaronder de Verenigde Staten.

Birgit Schuurman en YouTuber Bibi 'Diep in de zee'

8-12-2017 Birgit Schuurman en Nederlandse YouTube-persoonlijkheid en zangeres Bibi Breijman zullen te horen zijn in de animatiefilm Diep in de Zee (NL).

Speelweek 10: nieuw in de bios!

9-3-2016 Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Deze week zijn het er zes waar we heel veel over te melden hebben! De film van de week is The Divergent Series: Allegiant.

Birgit Schuurman (c) Arjo Frank

Première Rokjesdag in foto's

8-3-2016 Afgelopen maandag ging de film Rokjesdag feestelijk in premiere. Uiteraard zette onze fotograaf weer iedereen op de foto, waaronder hoofdrolspelers Lieke van Lexmond en Birgit Schuurman.

Een verwachtingsvol filmjaar

24-9-2015 Momenteel is het Nederlands Film Festival in volle gang. Tijdens de opening van het festival vroegen we enkele filmsterren welke nieuwe films we van hen kunnen verwachten.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Birgit Schuurman Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 1-7-1977
Birgit Schuurman was op t.v. te zien als presentatrice van het FOX Kids-programma 'Wacky Wake up'. Ze won de John Kraaijkamp Musical Award voor haar spel in 'The Last 5 Years'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

164 films in Amsterdam deze week

164 films in Amsterdam deze week164 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl