compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 8-6 t/m 14-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 10: nieuw in de bios!

Speelweek 10: nieuw in de bios!

Het is weer woensdag en dat betekent dat er weer nieuwe films aankomen. Deze week zijn het er zes waar we heel veel over te melden hebben! De film van de week is The Divergent Series: Allegiant.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In het derde deel van the Divergent Series ontsnappen Tris en Four buiten de muren rond Chicago. Ze verlaten voor het eerst in hun leven de enige stad die ze kennen om een vreedzame oplossing voor hun problemen te zoeken. Al snel worden ze gevangen genomen door een mysterieuze organisatie.

Er komt hierna nog één deel in deze serie: Ascendant.

Dan uit Belgie: Belgica! Twee broers beginnen een nachtclub die heel snel enorm succesvol wordt. Langzaamaan worden de mannen opgeslokt door het nachtleven in België. De twee broers komen echter steeds meer tegenover elkaar te staan.

Dit is de nieuwe film van regisseur Felix van Groeningen . Hij maakte ook het Oscargenomineerde drama The Broken Circle Breakdown. Kijk ook nu naar ons interview met hem!

Erg mooi is Tanna: Op een eilandengroep zijn twee stammen met elkaar in conflict. Om een oorlog te voorkomen wordt er een meisje uitgehuwelijkt aan de andere stam. Zij is echter verliefd op iemand anders.

Deze film is opgenomen met mensen uit de Vanuatu stam. Het verhaal uit de film is ontleend uit hun de ervaringen van de stam zelf.

Meer weten? Lees dan vooral met de regisseur en cultural director van deze unieke film!

Iets heel anders is Rokjesdag: Op zoek naar de ware geven twee vriendinnen (Lieke van Lexmond en Birgit Schuurman) zich op voor een kookcursus. Daar zijn meerdere mannen maar de twee vallen voor dezelfde.

Het begrip rokjesdag werd populair gemaakt door de in 2009 overleden schrijver Martin Bril.

Je kan nu premièrefoto's van deze film hier bekijken!

Dan een film waarvan de ontwikkeling lang geheim is gebleven: 10 Cloverfield Lane. Een jonge vrouw wordt na een auto-ongeluk wakker in een kelder. Een man claimt haar gered te hebben van een aanval die de buitenwereld onleefbaar heeft gemaakt.

We sluiten af met The Event. Het is 1991 en een groep fanatieke communisten doen een staatsgreep in Rusland: ze kidnappen Gorbatsjov en nemen de media over. Het helpt echter niet veel: de Sovjet-Unie valt niet veel later. Deze documentaire neemt je mee naar die staatsgreep.

Sergey Loznitsa maakte eerder de documentaire Maidan over de protesten in Oekraïne.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.