compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Pierre Bokma wint Emmy Award

Pierre Bokma wint Emmy Award

Acteur bekroond voor rol in De Uitverkorene

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft een Nederlandse acteur een International Emmy Award gewonnen. Pierre Bokma won de onderscheiding dit jaar voor zijn rol in de telefilm De Uitverkorene (The Chosen One) van regisseur Theu Boermans.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bokma was genomineerd in de categorie Beste Acteur naast Jim Broadbent (Groot-Brittanië), Guo Jia Ming (China), Lazaro Ramos (Brazilië) en Bobby AuYeung Chun Wah (Hong Kong). De jury kon uiteindelijk geen keuze maken, waardoor Bokma de onderscheiding deelt met Jim Broadbent voor diens rol in 'Street'.

In de De Uitverkorene is het softwarebedrijf van de diepgelovige broers Johan (Kees Prins) en Peter (Bokma) uitgegroeid tot een wereldwijd concern. Als het bedrijf naar de beurs in Amerika gaat, blijkt dat het op drijfzand is gebouwd.

De productie van VPRO en IdtV is gebaseerd op de perikelen rond softwarebedrijf Baan en werd bedacht door scenarist Frank Ketelaar en Kees Prins. De serie won eerder de Prix Europa voor beste fictieve televisieserie en werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

Vorig jaar won ook een Nederlander een International Emmy Award. Maryam Hassouni won toen in de categorie Beste Actrice voor haar rol in de serie 'Dunya en Desie'.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.