compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hallo Bungalow recensie
Filmrecensie
**000
Waardering 2/5

Hallo Bungalow recensie

'Los zand'

Anne de Clercq heeft voor haar nieuwe film Hallo Bungalow heeft een talentvolle cast bij elkaar gekregen. Maakt dat ook een goede film?

Delen op facebook
Hallo Bungalow recensie

Hallo Bungalow recensie

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Hallo Bungalow vertelt het verhaal van drie vriendinnen die op een vakantiepark werken. Ze hadden allemaal grootste plannen maar twintig jaar later werken ze nog steeds op het park en is er van die plannen niets terecht gekomen. De drie besluiten de nieuwe eigenaar van het park te chanteren.

Op papier is Hallo Bungalow een leuke film en ook de trailer beloofde veel. We hebben de komische timing van Lies Visschedijk, Eva van der Gucht en Jennifer Hoffman en de regie van Anne de Clercq, die met haar film Jack Bestelt Een Broertje wist te ontroeren.

Hallo Bungalow maakt zijn belofte echter niet waar. Het grootste probleem zit hem in de vele subplotten die Hallo Bungalow kent. De eerste 45 minuten moet er namelijk van alles worden verteld: de moeder van Olivia (Lies Visschedijk) is overleden, Bibi (Anne-Marie Jung) wordt langzaamaan doof, Trijntje (Eva van der Gucht) heeft net met haar depressieve man een kind geadopteerd. En dan zijn we er nog niet. Want een meisje van vroeger (Jennifer Hoffman) komt op het park om te trouwen met de goeroe Jurgen (Roeland Fernhout). En dan is er nog die eigenaar van het park, die een hele stapel contant geld in een kluis bewaard. En dan vergeet ik ongetwijfeld nog één of twee subplotjes.

De makers van de film hadden er beter aan gedaan om een van deze verhalen uit de lichten en die wat uit te diepen. Het meisje van vroeger was een loser en ziet er nu als Jennifer Hoffman. De andere drie werken nog steeds op het park. Dat is toch genoeg materiaal voor een film? Nu hangen de plotjes als los zand aan elkaar en worden nauwelijks uitgewerkt.

En dat is jammer want in Hallo Bungalow zien we weer hoe charmant Lies Visschedijk kan spelen, Stefan de Walle is aandoenlijk en de film kent genoeg grappige momenten. In december is echter zoveel keus in de bioscopen dat je beter voor een andere film kunt kiezen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.