compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

Verborgen Gebreken

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

De bejaarde, eenzame Agnes gaat op weg naar haar familiehuis op het Schotse eiland Mull, om de as van haar overleden broer uit te strooien. Onderweg ontdekt ze twee 'verstekelingen' op haar achterbank. Het zijn de 10-jarige Chris en haar jongere broertje, die op de vlucht blijken te zijn voor een gruwelijk geheim.
Delen op facebook
Verborgen Gebreken
Nederlandse première: 28-10-2004
Nederland, 2004, 103 min,

bijzonderheden

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Renate Dorrestein. Slotfilm op het Nederlands Filmfestival 2004.
Schrijfster Renate Dorrestein kreeg eerder al verzoeken om een roman te verfilmen. Twintig jaar lang heeft ze nee gezegd, maar voor Van der Oest maakte ze een uitzondering. De meeste scenario's die Dorrestein las, raakten niet de kern van haar verhalen. Totdat ze in aanraking kwam met de jonge scenarioschrijfster Tamara Bos, die ook het scenario voor onder andere Minoes schreef. ''Tamara is er met haar scenario in geslaagd de kern van mijn boek bloot te leggen. Toen kwam Paula erbij en met z'n drieën zijn we echt een winning team. De film is gewoon mijn boek, alleen dan met beeld erbij.''

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Paula van der Oest (1965) studeerde in 1988 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze schrijft scenario's en is werkzaam als regisseuse van televisiedrama en speelfilms. Haar korte film Coma kreeg een Gouden Kalf in 1994. In 1997 won ze de Holland Film Award met haar eerste speelfilm, De Nieuwe Moeder. Ze regisseerde o.a. ook De Trip van Teetje (1998), Zus & Zo (2001) en Moonlight (2002).

Verborgen Gebreken - Bioscopen, Tijden & Tickets

Verborgen Gebreken in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Verborgen Gebreken zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De paden van een oude vrouw en twee kinderen kruisen elkaar in Schotland. Naarmate de buitenwereld hen meer op de hielen zit, ontstaat er een hechter verbond tussen hen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Filmprodukties de Luwte, SellOutPictures