compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 21-11 t/m 27-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Certain Kind of Silence

Certain Kind of Silence

***00
Waardering: 3/5

A family is not a democracy

Niet voor personen jonger dan 16 jaar

drama, filmhuis

Pitch van Certain Kind of Silence
Jacob Jutte (Sebastian) en Eliska Krenková (Mia)
Jacob Jutte (Sebastian) en Eliska Krenková (Mia)
Delen op facebook
Certain Kind of Silence
Nederlandse première: 10-11-2019
Letland, Nederland, Tsjechië, 2019, 96 min,
Au pair Mia gaat werken bij een rijk Nederlands stel. Het echtpaar is echter lid van een internationale sekte die er verontrustende leefregels op nahoudt. Mia krijgt de zorg voor hun zoontje Sebastian en wordt steeds verder hun radicale wereld ingezogen.
Certain Kind of Silence trailer en bijzonderheden
De film is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal rond de Christelijke sekte Twelve Tribes. De leden weigeren hun kinderen naar openbare scholen te sturen en geven ze zelf onderwijs. Hun doel is om 144.000 zuivere jongens groot te brengen, zodat Jezus naar de aarde kan terugkeren. Kinderen van de gemeenschap worden gestraft in naam van ‘liefde’ voor het tonen van emoties, verbeelding, gamen, huilen of voor ongehoorzaamheid. In september 2013 deed de Duitse politie een inval in twee woongemeenschappen - in de steden Klosterzimmern en Wörnitz - en werden in totaal 40 kinderen op verdenking van kindermishandeling bij hun ouders weggehaald en ondergebracht in pleeggezinnen.
De film werd genomineerd voor drie awards: voor 'best debuterende film' bij het Haifa International Film Festival in Israël, 'Michal Hogenauer' werd genomineerd bij het Karlovy Vary International Film Festival in Tsjechië. Ook werden ze genomineerd voor 'Crouching Tigers - Beste Film' bij het Pingyao International Film Festival in China.
Aanloop
Debuutfilm van regisseur Michal Hogenauer, de film is een Letse, Tsjechische en Nederlandse co-productie.
De Tsjechische actrice Eliska Krenková, die voor deze film in de rol van Mia kroop, speelde hiervoor al andere personages in onder andere Rodinny film (2015) en 'Muzi v Nadeji' (2011).
De film heeft verder een bijna-volledig Nederlandse cast zoals Roeland Fernhout en Monic Hendrickx. Fernhout speelde voorheen in De Club van Lelijke Kinderen (2019) en Brasserie Valentijn (2016). Hendrickx is vooral bekend als Carmen in de populaire serie Penoza en gelauwerd als beste actrice voor haar vertolking in Het Zuiden (2004), Nynke (2001) en De Poolse bruid (1998).
Certain Kind of Silence - Bioscopen, Tijden & Tickets

Certain Kind of Silence in de bioscoop