compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ellen ten Damme

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme: films, nieuws

 
Biografie van Ellen ten Damme
Still: Blackwater Fever
Ellen ten Damme in Blackwater Fever
Ellen ten Damme is een vrouw met vele gezichten en gaven. Mysterieus en ontgemaakbaar, dan weer ontwapend en spontaan. Maar uiteindelijk komt alles samen in haar muziek.

In een volmaakte wereld zou deze dame met de vele gezichten al lantg een international ster zijn geweest. Ze acteert, zingt, componeert, musiceert, schrijft en danst, maar het belangrijkste van alles: this lady rocks!

Haar filmdebuut beleefde ze in 1991, in Paul Ruvens muzikale eindexamenfilm De Tranen van Maria Machita waarvoor ze meteen al genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Grotere bekendheid kreeg ze in de advocatenserie Pleidooi. Ellen was te bewonderen in o.a. De Kleine Blonde Dood, All Stars en No Trains No Planes Costa! en Volle Maan.

Haar debuutalbum 'Kill Your Darlings' verschijnt in 1995. De plaat krijgt goede recensies en wordt genomineerd voor een Edison, maar de verkoop valt tegen zodat een vervolg uitblijft.

In 1997 voegt Ten Damme zich als toetseniste, violiste en zangeres bij de Amsterdamse new wave-band 'Soviet Sex'. Met deze band brengt ze het album 'Hotel Winston' uit.

In april 2001 verschijnt 'I Am Here', het tweede album van Ten Damme. De eerste single heet 'It Ain't Easy'. Ten Damme staat met haar band op Pinkpop, de Parade en op Lowlands.

De 3e solo cd van Ellen ten Damme kwam uit in april 2007 op V2 Music: 'Impossible girl', geproduceerd door gitarist Robin Berlijn en haarzelf.
Trivia over Ellen ten Damme
Ten Damme was in vele Duitse filmproducties te zien, voordat ze ook in Nederland een filmster werd.

In 2005 nam Ten Damme met het door Udo Lindenberg gecomponeerde 'Plattgeliebt' deel aan de voorrondes van het Duitse Nationale Songfestival dat ze niet won. De titel van het lied was oorspronkelijk Plattgefickt (platgeneukt), maar moest van hogerhand veranderd worden. Het was een anti-oorlogslied gericht tegen Bush en zijn Irak-beleid.
Ellen ten Damme In het nieuws

Mijn vader is een detective feestelijk in première

Drie jonge talenten spelen hoofdrol in jeugdmysterie

6-4-2009 Dit weekend ging in Pathé Tuschinski de mysterieuze jeugdfilm Mijn vader is een detective in première. In de film van Will Wissink over de weinig succesvolle detective Max, spelen drie jonge talenten de hoofdrol.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Ellen ten Damme Feiten
Ellen ten Damme© Hans -Peter / HP-PH
acteur, musicus, stemacteur
Geboren 7-10-1967
Ellen ten Damme is een vrouw met vele gezichten en gaven. Uiteindelijk komt alles samen in haar muziek.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
68 films in Eindhoven deze week
68 films in Eindhoven deze weekDe laatste filmvertoning in Eindhoven is vanavond om 22:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl