compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Met mes

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikAngstAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Met mes

Hadewych Minis (Eveline)

Hadewych Minis (Eveline)

Delen op facebook
Met mes
Nederlandse première: 14-4-2022
Nederland, 2021, 79 min,

Wanneer een succesvolle tv-persoonlijkheid wordt beroofd van haar nieuwe fotocamera, overdrijft ze het verhaal om het meeste uit haar verzekering te halen. Wanneer de jonge verdachte echter onverwacht wordt gearresteerd, ontketent deze triviale leugen een kettingreactie van onvoorziene gevolgen die uiteindelijk alleen maar verliezers zullen kennen.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Met mes trailer en bijzonderheden

De film werd genomineerd voor een Tiger Award tijdens het filmfestival van Rotterdam in 2022.

Trailer van Met mesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Met meshttps://i1.ytimg.com/vi/RBsmI208XiM/hqdefault.jpg2022-03-18
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Sam de Jong heeft eerder twee films gemaakt Goldie (2019) - helemaal in de VS gemaakt - en Prins (2015) maar kenmerkt zich al met een eigen stijl: kansarme jongeren in kleurrijke films.
Acteur Shahine El-hamus viel eerder al op in De Belofte van Pisa (2019) en Vals (2018).

Met mes - Bioscopen, Tijden & Tickets

Met mes in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een aangedikte aangifte van diefstal veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen in Sam de Jongs satirische tragedie Met Mes.

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg. Na Prins en Goldie is Met Mes de derde speelfilm van Sam de Jong. Met Mes is zowel een media-satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl. Met Mes is geselecteerd voor de IFFR Tiger Competition.

Productiemaatschappij: Lemming Film, Storm Post Production

Nieuws over Met mes