compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Edwin Jonker

Edwin Jonker

Edwin Jonker: films, nieuws

 

Biografie van Edwin Jonker

Edwin Jonker studeerde na de HAVO en het VWO een jaar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was in het theater onder andere te zien in de musicals 'Home', 'Rent' en 'Copacabana'.

Op het witte doek was Edwin te bewonderen in de films Oesters van Nam Kee, Polonaise en Bella Bettien. Hij vertolkte rollen in diverse televisieseries: in "Trauma 24/7", Costa!, "Spangen", "Baantjer" en in de Belgische misdaadserie "Recht Op Recht".

Verder won Edwin in 2001 een John Kraaykamp Musical Award voor 'Beste Mannelijke Bijrol' voor zijn vertolking van de rol van Tom Collins in 'Rent'. Daarna speelde Jonker de rol van Mufasa in 'The Lion King'.

Vanaf november 2007 staat Edwin Jonker naast Ruth Jacott op de planken in de musical 'Billy Holiday', over het leven van deze legendarische zangeres. In deze musical speelt hij alle mannelijke rollen.

Edwin Jonker had een relatie met musicalster Nurlaila Karim, met wie hij twee kinderen heeft: Gaia en Jay.

Trailer met Edwin Jonker

Edwin Jonker In het nieuws

Just Say Yes met Tim Bakkum, Yolante Cabau, Java Westendorp, Edwin Jonker, Nienke van der Plas, Noortje Herlaar, Pip Pellens en Tino Martin © 2020 Arjo Frank | BiosAgenda.nl

JUST SAY YES met Yolanthe, Jim en Kim-Lian

Opnames begonnen en cast uitgebreid

21-7-2020 De opnames van de romantische komedie Just Say Yes van start gegaan. Naast hoofdrolspeelster Yolanthe Cabau zijn ook Jim Bakkum, Edwin Jonker, Nienke Plas en Kim-Lian van der Meij te zien in de nieuwe film van de makers van F*ck De Liefde. 28-01- 2021 in de bioscoop.

Cast van Tuintje in Mijn Hart bekend

24-2-2016 Onder andere Leo Alkemade, Sanne Vogel, Beppie Melissen en Edwin Jonker zullen te zien zijn in de film Tuintje in Mijn Hart. Binnenkort ziet u op BiosAgenda een reportage van de castpresentatie.

Abbey Hoes bij de première van 'De Ontsnapping' Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Première De Ontsnapping in foto's

21-4-2015 Afgelopen maandag ging de film De Ontsnapping in première. Onze fotograaf was aanwezig en zette cast en crew op de gevoelige plaat.

Laatste filmnieuws

Edwin Jonker Feiten

Edwin Jonker in Verliefd op Bali
acteur, stemacteur
In 2001 won Edwin Jonker een John Kraaykamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de muscial 'Rent'. Daarna speelde hij in 'The Lion King' en 'Billy Holiday'.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

230 films in Amsterdam deze week

230 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 501 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl