compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Isa Hoes

Isa Hoes

Isa Hoes: films, nieuws

 

Biografie van Isa Hoes

Isa Hoes is van oorsprong een toneelspeelster. Ze heeft een opleiding aan de Toneelacademie van Maastricht gevolgd. Zij speelde in het theater in onder andere Mijn Bloed In Jouw Aderen, Menelaos, Gluck en De Minnaar.

Isa Hoes is bij het grote publiek bekend geworden door haar rol van Mirjam in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (begin jaren '90).

Tevens speelde zij in de televisieseries Medisch Centrum West, Vrouwenvleugel, Twaalf steden, Dertien ongelukken, All Stars en Rozengeur en Wodkalime. Ook heeft Hoes meerdere televisieprogramma's gepresenteerd, zoals De Horzel, KZB network en Café Hollywood.

Ook heeft Hoes in meerdere films gespeeld, zoals "We zijn zo weer terug" van Pieter Kuijpers en All Stars van Jean van de Velde. Tevens heeft zij meerdere animatiefilms ingesproken, waaronder Een Luizenleven, The Grinch en het computerspel Fort Boyard - de legende.

Isa was getrouwd met acteur Antonie Kamerling. Op 06 oktober 2010 maakte de al langer aan depressies lijdende Kamerling een einde aan zijn leven. Isa Hoes bleef achter met zoon, Merlijn, en dochter, Vlinder Medina.

Trivia over Isa Hoes

De broer van Isa Hoes is Onno Hoes, Burgermeester van Maastricht en echtgenoot van Albert Verlinde.

Isa Hoes In het nieuws

Isa Hoes laat boek verfilmen

18-1-2016 Isa Hoes en haar dochter Vlinder zijn momenteel druk met het schrijven van het boek Engel wat in mei moet komen. Hoes heeft laten weten dat het boek verfilmd zal worden en dat zij en Vlinder een bijrol zullen spelen.

Goud voor De Ontsnapping

5-5-2015 De film De Ontsnapping met Isa Hoes heeft in de korte tijd dat hij uit is al 100.000 bezoekers weten te trekken. Daarmee heeft de film de Gouden status behaald.

Abbey Hoes bij de première van 'De Ontsnapping' Copyright 2015 ArjoFrank Fotografie

Première De Ontsnapping in foto's

21-4-2015 Afgelopen maandag ging de film De Ontsnapping in première. Onze fotograaf was aanwezig en zette cast en crew op de gevoelige plaat.

Nieuwe verfilming Heleen van Royen in aantocht

16-4-2014 Er komt wederom een verfilming aan van een boek van Heleen van Royen. Ditmaal zal Ineke Houtman het boek De Ontsnapping gaan regisseren.

Cast nieuwe Tim Oliehoek bekend

16-7-2012 De cast van de nieuwe film van Tim Oliehoek is bekend gemaakt. De film Chez Nous kent een ware ensemblecast.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Isa Hoes Feiten

acteur, stemacteur
Isa Hoes is van oorsprong een toneelspeelster. Ze heeft een opleiding aan de Toneelacademie van Maastricht gevolgd. Isa Hoes is bij het grote publiek bekend geworden door haar rol van Mirjam in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+