compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Thomas Acda

Thomas Acda

Thomas Acda: films, nieuws

 

Biografie van Thomas Acda

Thomas Acda is een Nederlandse zanger en acteur. Hij is vooral bekend als lid van het muzikale duo Acda en De Munnik.

Na de Havo ging Acda naar de toneelacademie, maar hij stapte al snel over naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar ontmoette hij Paul de Munnik en samen maakten zij hun afstudeerproductie.

Twee jaar later deden zij weer een theaterproductie met elkaar; vervolgens stortten zij zich de muziekwereld in en traden zij naar buiten als Acda en De Munnik.

Na zijn afstuderen was Acda actief binnen verschillende kunstdisciplines: hij trad op met de band 'Herman en ik', speelde in tv-series als 'In voor en tegenspoed' en 'Dit was het nieuws', zat in de cabaretredactie van het programma 'Spijkers' en speelde in een aantal films waaronder All Stars (1997), Madelief: Krassen in het Tafelblad (1998), Lek (2000), In Oranje (2004), De Scheepsjongens van Bontekoe (2007) en Alles is liefde (2007).

In kaskraker Alles is liefde werkte hij nauw samen met Anneke Blok, Wendy Van Dijk, Peter Paul Muller en Carice van Houten.

Thomas Acda In het nieuws

De cast van de Zevende Hemel

Enorme cast in Zevende Hemel

25-11-2015 Job Gosschalk heeft de cast bekend gemaakt van zijn film De Zevende Hemel. De film heeft naast een enorme cast ruimte voor Nederlandstalige liedjes.

Thomas Acda maakt cast regiedebuut bekend

1-6-2015 Thomas Acda maakt binnenkort zijn regiedebuut met de film Fake en vandaag is de cast bekend gemaakt. De hoofdrollen zullen worden vervuld door Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Lies Visschedijk en Tim Haars.

Marvel's Avengers: Age Of Ultron<br />
<br />
Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson)<br />
<br />
Ph: Jay Maidment<br />
<br />
©Marvel 2015

Speelweek 17: nu in de bioscoop

22-4-2015 We hebben een hele mooie speelweek voor ons deze week! Er komen negen nieuwe films uit en er zit heel veel moois tussen. De film van de week is Avengers: Age of Ultron.

Aanmodderfakker (c) September Film

Zes plannen Telefilms 2016 aangekondigd

4-2-2015 Momenteel is er iedere week een Telefilm op TV te zien. Vandaag zijn er zes filmplannen aangekondigd die de Telefilms 2016 moeten gaan vormen.

Speelweek 40: nieuw in de bioscoop

1-10-2014 Een gevulde week, met maar liefst 10 films die in première gaan. De film van de week is Gone Girl, een spannende thriller van regisseur David Fincher. Wonderbroeders is een luchtige comedy, van de makers van De Marathon.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Thomas Acda Feiten

acteur, regisseur
Geboren 6-3-1967
Thomas Acda is vooral bekend als lid van het muzikale duo Acda en De Munnik. Maar hij verscheen ook in meerdere films waaronder Madelief: Krassen in het Tafelblad, De Scheepsjongens van Bontekoe en Alles is liefde.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

78 films in Utrecht deze week

78 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl