compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Daniël Boissevain

Daniël Boissevain

Daniël Boissevain: films, nieuws

 

Biografie van Daniël Boissevain

Nadat Danil Boissevain als surfinstructeur op de Scilly eilanden had gewerkt, begon hij met acteren.

Hij studeerde aan de toneelschool en speelde al snel in verschillende Nederlandse tv-series zoals '12 steden, 13 ongelukken', 'All-Stars' en 'Westzijde Posse'. Bovendien had hij grote en kleine rollen in films als Angie, De Zeemeerman en The Discovery Of Heaven.

Naast op tv en in films is Danil Boissevain ook op het toneel te zien, o.a. in het stuk 'Trainspotting'. Bovendien nam hij een pop-rock plaat op waarop Ilse de Lange meezong.

In 2006 speelde hij de hoofdrol in de verfilming van het leven van Herman Brood, genaamd Wild Romance. In hetzelfde jaar nam hij de rol van Rits op zich in de musical 'Doe Maar!'. Hij won hiervoor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste mannelijke hoofdrol in een kleine musical.

Vanaf maart 2009 zal Boissevain te zien zijn in de musical 'Brandende Liefde', die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jan Wolkers.

Daniël Boissevain In het nieuws

Filmstill uit Mannen van Mars (c)2018

Gouden Film Mannen van Mars

Array

4-4-2018 De komedie Mannen van Mars heeft de Gouden Film Status behaald. Dit betekent dat de Nederlandse komedie meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken.

Nederlandse Rembrandt Awards weer vergeven

Tien jaar na de laatste uitreiking van de Nederlandse filmprijzen zijn op 12 maart de Rembrandt Awards opnieuw uitgereikt.

13-3-2007 In het Amsterdamse Panama werd Zwartboek van Paul Verhoeven verkozen tot beste film. Hoofdrolspeelster Carice van Houten kreeg een Rembrandt Award voor beste actrice.

Laatste filmnieuws

Daniël Boissevain Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 29-6-1969
Danil Boissevain werkte als surfinstructeur maar begon daarna met acteren. Hij speelde in diverse Nederlandse tv-series en films en maakt bovendien muziek.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Den Haag deze week

66 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 138 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl