compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Lek

Lek

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

actie, misdaad, thriller

Pitch van Lek
De CID vraagt aan een jonge niet-succesvolle politieagent om te bemiddelen bij een ontmoeting met een criminele jeugdvriend. Er ontstaat een samenwerking, maar gaandeweg wordt duidelijk dat er een lek is in het politieapparaat. De jonge politieagent wordt steeds meer in het nauw gedreven.
Delen op facebook
Lek
Nederlandse première: 1-10-2002
Nederland, 2000, 105 min,
bijzonderheden over Lek
Film is bijzonder goed ontvangen door pers en publiek en werd bekroond met maar liefst vier Gouden Kalveren. De film ontleent haar geloofwaardigheid aan affaires als de IRT. De film is ook gebaseerd op het door voormalig hoofdagent Jan van Daalen geschreven boek 'Sans Rancune'.
Aanloop van Lek
Jean van de Velde (Congo, 1957) studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Hij is scenarioschrijver, regisseur en intendant bij het Nederlands Fonds voor de Film. Zijn televisiedrama All Stars, won in 2000 De Zilveren Roos van Montreux en een Emmy Award. Van de Velde maakte eerder All Stars en de De Kleine Blonde Dood.
Recensies van Lek
BioscoopAgenda van Lek

Lek in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.