compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > In Oranje

In Oranje

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijden

drama, familiefilm

Pitch van In Oranje
In Oranje 1
In Oranje 1
Delen op facebook
In Oranje
Nederlandse première: 29-4-2004
Nederland, 2004, 90 min,
Remco is een 12-jarig, fanatiek voetbaltalentje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zijn vader Erik is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Wanneer Erik plotseling sterft, stort Remco's wereld in en heeft hij zelfs geen zin meer om te voetballen. Zijn Surinaamse voetbalvriendje Winston vraagt z'n oma om hulp, maar dan raakt Remco geblesseerd. Van de dokter mag hij nooit meer voetballen...
bijzonderheden over In Oranje
Geselecteerd voor het zogenaamde Telescoopproject. Regisseur Joram Lürsen - middenvelder van Buitenveldert 7 - begon al zo'n tien jaar geleden met de voorbereidingen van deze film. De rol van Remco wordt gespeeld door Yannick, de zoon van Jean van de Velde, regisseur van o.a. De Kleine Blonde Dood (1993) en All Stars (1997).
Aanloop van In Oranje
Joram Lürsen regisseerde behalve tv-series als 'Ko, de boswachtershow', 'All Stars' en 'Flodder' ook de speelfilms "De Finales" (1990) en Mijn Franse Tante Gazeuse (1996).
Recensies van In Oranje
BioscoopAgenda van In Oranje

In Oranje in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.