compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Yannick van de Velde

Yannick van de Velde

Yannick van de Velde: films, nieuws

 

Biografie van Yannick van de Velde

Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout in Rundfunk: Jachterwachter
Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout in Rundfunk: Jachterwachter

Yannick van de Velde is een Nederlandse acteur. Hij begon met acteren in jeugdfilm en -series, sinds 2012 speelt wat meer volwassenre rollen en vanaf 2012 speelt hij in volwassen films.

Yannick van de Velde werd in 1989 geboren in Utrecht. Zijn acteerdebuut was op tienjarige leeftijd in de korte film Johnny ATB, waarin hij de hoofdpersoon Johnny speelt. Van de Velde is bekend als Keessie in "Kruimeltje", Tiuri in De brief voor de koning, en Remco in In Oranje. Ook is hij te zien als Hidde in de tv-serie 2012, het jaar nul.

In 2013 is hij te zien in Hoe Duur was de Suiker.

Trivia over Yannick van de Velde

Regisseur jean van de Velde is de vader van Yannick van de Velde. Hij regisseert onder andere Hoe Duur was de Suiker, waar Yannick van de Velde ook een rol in heeft
Van de Velde deed in "Kruimeltje" auditie voor de hoofdrol, maar heeft die niet gekregen. Uiteindelijk kreeg hij de rol van Keessie, omdat die nog vrij was.

Yannick van de Velde In het nieuws

Liam de Vries als Dikkertje Dap © 2018 Independent Films

Familiefilm Dikkertje Dap Krijgt Bioscooprelease In China

14-8-2018 De familiefilm Dikkertje Dap van regisseur Barbara Bredero is verkocht aan China en zal daar eind 2018 te zien zijn in de bioscoop. Het is voor het eerst in vijf jaar dat een Nederlandse jeugdfilm in release gaat in China.

Liam de Vries als Dikkertje Dap (c) 2017

Dikkertje Dap wint 2 Russische prijzen

19-7-2018 De familiefilm Dikkertje Dap heeft op het International Film Festival in het Russische Yaroslavl de juryprijs en publieksprijs gewonnen. Hiermee is de film van regisseur Barbara Bredero winnaar van de 2 belangrijkste prijzen van het festival.

Brief voor de Koning in première in Den Haag

Pathé Buitenhof in middeleeuwse sferen

14-7-2008 Zondag ging de avontuurlijke familiefilm De brief voor de koning feestelijk in première in Den Haag in aanwezigheid van de cast. Pathé Buitenhof was voor de gelegenheid omgetoverd in een middeleeuws kasteel.

Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag

Yannick van de Velde Feiten

© (c) A-Film Distribution
acteur, scenarioschrijver
Geboren 15-8-1989
Yannick van de Velde is een Nederlandse acteur. Hij brak door in de filmindustrie toen hij pas tien jaar oud was. Van de Velde is bekend door films als De brief voor de koning, In oranje en Hoe duur was de suiker.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

58 films in Nijmegen deze week

58 films in Nijmegen deze week58 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl