compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 22-7 t/m 28-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Brief voor de Koning in première in Den Haag

Brief voor de Koning in première in Den Haag

Pathé Buitenhof in middeleeuwse sferen

Zondag ging de avontuurlijke familiefilm De brief voor de koning feestelijk in première in Den Haag in aanwezigheid van de cast. Pathé Buitenhof was voor de gelegenheid omgetoverd in een middeleeuws kasteel.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De brief voor de koning is de verfilming van de bestseller van Tonke Dragt, die in 2004 tot beste kinderboek van de afgelopen 50 jaar werd verkozen. De 77-jarige schrijfster was zelf aanwezig bij de première.

De film vertelt het verhaal van de zestienjarige schildknaap Tiuri, die op de avond voor zijn ridderslag ingaat op de smeekbede van een stervende ridder om een brief naar de Koning van Unauwen te brengen. Zo begint een groot avontuur voor Tiuri, die tijdens zijn tocht ervoor moet waken dat de de brief niet in verkeerde handen valt.

De première werd bijgewoond door de hoofdrolspelers, waaronder Yannick van de Velde (Tiuri) en Quinten Schram (Piak) en Derek de Lint (koning Dagonaut). De titelsong van de film, Stilte in de storm, wordt gezongen door Jan Smit, die net is bijgekomen van een stemoperatie.

De Brief voor de Koning gaat aanstaande woensdag in première in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.