compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jan Smit

Jan Smit

Jan Smit: films, nieuws

 
Biografie van Jan Smit
Jan Smit in Het Bombardement
Jan Smit in Het Bombardement
Jan Smit werd op tienjarige leeftijd ontdekt toen de Volendamse band BZN een duet wilde opnemen met jong plaatselijk talent en hun zangeres Carola Smit.

Jan Smit werd hiervoor uitgekozen, en het nummer 'Mama' dat werd vervolgens een groot succes.

Jan Smit mocht naar aanleiding hiervan een solosingle opnemen, geproduceerd door drie BZN leden. De single 'Ik zing dit lied voor jou alleen' kwam op 1 binnen in de Nederlandse hitparades.

Behalve in Nederland is Jan Smit ook succesvol in Duitsland, Italië en Frankrijk. In Duitsland zijn inmiddels tien Duitstalige albums uitgebracht. In 2001 ontvingen Jan met BZN en zijn producers de exportprijs, als best verkopende Nederlandse act in het buitenland.

Vanaf 25 maart 2005 was zijn dagelijks leven te volgen in de reality-soap 'Gewoon Jan Smit'. Dit programma werd later dat jaar bekroond met de Gouden Televizier-ring. Op 8 september 2006 startte een tweede serie 'Gewoon Jan Smit'.
Trivia over Jan Smit
Jan Smit woont samen met ONM-actrice "Yolanthe Cabau van Kasbergen".
Jan Smit In het nieuws

Kerstvakantie 2012: tips voor films

24-12-2012 Het is kerstvakantie! Ieder jaar is dit het moment waarop de meeste mensen naar de film gaan. Maar waar moet je naartoe? We zetten de tips op een rij.

Ate de Jong (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Première Het Bombardement in foto's

21-12-2012 Afgelopen week was onze fotograaf in Rotterdam te vinden voor de première van Het Bombardement. We hebben onder andere foto's van Jan Smit en regisseur Ate de Jong.

Deze week in première: speelweek 51

19-12-2012 Het is de allerlaatste releaseweek van het jaar: BiosAgenda.nl zet nog een keer de nieuwste releases achter elkaar. De film van de week is Life of Pi.

Still van het Bombardement (c) DFW

Kruising tussen Titanic en Saving Private Ryan

Op de set van Het Bombardement

16-11-2012 Onlangs was BiosAgenda.nl op bezoek bij de opnames van Het Bombardement, de debuutfilm van Jan Smit. We spraken daar met Mike Weerts, Monic Hendrickx en regisseur Ate de Jong.

De redactie van BiosAgenda.nl op de set (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

De set van het Bombardement in foto's

29-5-2012 Momenteel is regisseur Ate de Jong druk bezig met de opnames van Het Bombardement. Onze fotograaf nam een kijkje op de set en fotografeerde onder andere Jan Smit, Roos van Erkel en Monic Hendrickx.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Jan Smit Feiten
Jan Smit© www.jansmit.com
acteur, musicus
Geboren 31-12-1985
Jan Smit is allang geen Jantje Smit meer. Jan Smit is de best exporterende zanger van Nederland en bekend van zijn reality soap 'Gewoon Jan Smit'.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
86 films in Den Haag deze week
86 films in Den Haag deze week86 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl