compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kerstvakantie 2012: tips voor films

Kerstvakantie 2012: tips voor films

24-12-2012 : Het is kerstvakantie! Ieder jaar is dit het moment waarop de meeste mensen naar de film gaan. Maar waar moet je naartoe? We zetten de tips op een rij.

Delen op facebook

Allereerst de familiefilms: Koning van Katoren en De Groeten van Mike! zijn allebei vanaf 12 december te zien. Koning van Katoren is de verfilming van het kinderboek van Jan Terlouw over de 17-jarige Stach, die vijf opdrachten moet vervullen om koning van het land Katoren te worden.

De Groeten van Mike! gaat over Mike die in het ziekenhuis ligt: Als de dag aanbreekt dat Mike eindelijk uit het ziekenhuis mag, komt zijn moeder hem niet ophalen. Gedwarsboomd door de jeugdzorg, blijft Mike geloven in zijn moeder. Zal hij kerstmis met zijn moeder thuis vieren?

Dan Wreck-It Ralph: Ralph heeft er genoeg van om als arcade-game slechterik door het leven te gaan. Hij gaat op een avontuur om te zien hoe het is om de held uit te hangen. Een leuke animatie van Disney met de stem van Frank Lammers in de Nederlandse versie en John C. Reilly in de Engelse.

Van een andere orde, maar ook animatie is Brammert en Tissie (NL). Als er een vriendschap ontstaat tussen de beer Brammert en de muis Tissie zijn noch de beren noch de muizen daar blij mee. Zal het Brammert en Tissie lukken om hun vriendschap te behouden?

The Hobbit: An Unexpected Journey is het eerste deel van de verfilming van Tolkien's the Hobbit: De hobbit Bilbo Baggins reist samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen naar de Eenzame Berg, waar de draak Smaug een schat bewaakt die hij heeft gestolen van de dwergen. Bilbo vindt ook een bijzondere ring die een ander iemand van hem maakt.

Dan een drama dat alleen de Belgen kunnen maken: The Broken Circle Breakdown gaat over Didier en Elise. Ze zijn echte tegenpolen. Toch worden ze hopeloos verliefd op elkaar. Als hun dochter ziek wordt, wordt alles op de proef gesteld. Van de regisseur van De Helaasheid der dingen.

Hotel Transylvania is wederom een familiefilm: Dracula probeert zijn hotel te beschermen van Jonathan, een mensenkind dat hopeloos verliefd is op zijn dochter. De film is alleen in de Nederlandse versie te zien.

Life of Pi gaat over een jonge Indiase jongen die schipbreuk leidt en aanspoelt op een eiland samen met een hyena, een gewonde zebra, een orang-oetan en een hongerige Bengaalse tijger. Gebaseerd op de Man Booker Prize-winnende gelijknamige bestseller van Yann Martel.

Het Bombardement is het acteerdebuut van Jan Smit: De jonge Vincent komt naar Rotterdam om geld te verdienen. Daar wordt hij verliefd op Eva, een uit Duitsland gevlucht meisje dat verloofd is met een zakenman. Als de Duitsers Rotterdam bombarderen raken de geliefden elkaar uit het oog.

Jack Reacher is een film met Tom Cruise die op 26 december in premiere gaat maar vanaf 20 december al op veel plekken in voorpremiere gaat. Voormalig politie officier Jack Reacher (Tom Cruise) wordt gevraagd om zich te verdiepen in een zaak waarbij een bekende, een voormalige militair, vijf willekeurige mensen doodschiet met zes kogels.

Of ga je toch naar Skyfall: de nieuwste James Bond film is onverminderd populair sinds zijn release. In de film ligt MI6 en M onder vuur. James Bond moet een beslissing maken over zijn loyaliteit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.