compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ate de Jong

Ate de Jong

Ate de Jong: films, nieuws

 

Biografie van Ate de Jong

© (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Ate de Jong is een Nederlandse regisseur die volgens het Hollywood-model werkt, waarbij de rol van de producent bepalend is voor het succes van de film. Dit bracht hem grote internationale successen zoals recentelijk de auto-biografische film Love Is Thicker Than Water.

Ate de Jong brak in Nederland door met Een Vlucht Regenwulpen (1981). Enkele jaren later stond hij op de set van de toenmalige zeer populaire tv-serie 'Miami Vice' waar hij James Brown regisseerde in een zeer SCI-FI-aflevering van de serie.
Een jaar later regisseerde de commercieel zeer succesvolle Drop Dead Fred met komiek Rik Mayall en fotomodel Phoebe Cates.

Vervolgens richtte De Jong zijn pijlen op Duitsland waar hij vooral met tv-films en series werkzaam was.

De Jong is van 2005 tot 2010 intendant van het Filmfonds, waar hij speelfilms hielp initiëren.

In 2011 schrijft hij een essay 'Succes is voorspelbaar!' waarin hij beweert dat er een rekenmethode is om succesvolle films te maken. Ironisch genoeg flopt zijn volgend project Het Bombardement (2012). Hij revancheert zich in 2017 met Love Is Thicker Than Water welke heel goed ontvangen wordt op festivals en door recensenten.

Trivia over Ate de Jong

De Jong regisseert verstaat de kunst om kleine verhalen toegankelijk te maken voor een grote publiek.

Ate de Jong In het nieuws

Deel omslag boek 'Onder de rode loper' © 2019 Uitgeverij de Kring

Faction-thriller over de filmwereld

Filmregisseur Ate de Jong schrijft roman 'Onder de rode loper'

16-5-2019 Regisseur Ate de Jong schrijft een roman die zich afspeelt in de glamourwereld van de film waar niemand het erg nauw neemt met de moraal. Het boek is vanaf 16 mei 2019 te koop. Er is nog niets bekend over de filmrechten.

Mea Dols de Jong (c) Karen Rosetzky

Mea Dols de Jong ontvangt Harvard-beurs

10-5-2018 De Nederlandse filmmaker en journalist Mea Dols de Jong heeft de Harvard Fellowship ontvangen. Met deze beurs van de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard mag ze zich gaan verdiepen in online documentaires.

Ate de Jong maakt sci-fi.

Ate de Jong maakt science-fiction-film

Filmfonds financiert scenario

9-2-2018 De Nederlandse regisseur Ate de Jong is bezig met het schrijven van het scenario voor een science-fiction-film. Dit vertelt de regisseur in een gesprek met BiosAgenda (video).

Japanse remake voor Ate de Jong?

26-9-2014 Regisseur Ate de Jong is gevraagd om een Japanse remake te maken van zijn film Deadly Virtues: Love.Honour.Obey.. Een Japanse producent heeft hem namelijk hiervoor gevraagd. De Jong moet alleen nog kijken of hij wel kan, dit vanwege zijn drukke schema.

Ate de Jong (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Première Het Bombardement in foto's

21-12-2012 Afgelopen week was onze fotograaf in Rotterdam te vinden voor de première van Het Bombardement. We hebben onder andere foto's van Jan Smit en regisseur Ate de Jong.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Ate de Jong Feiten

acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1953
Ate de Jong is naar bepaalde maatstaven één van de meest succesvolle Nederlandse filmregisseurs, scenarioschrijver en filmproducent met Amerikaanse en Britse successen, maar ook met enkele Nederlandse flops.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Eindhoven deze week

74 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 96 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl