Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Ate de Jong

Ate de Jong

Ate de Jong: films, nieuws

 
Biografie van Ate de Jong
© (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Ate de Jong is een Nederlandse regisseur die volgens het Hollywood-model werk, waarbij de rol van de producent bepalend is voor het succes van de film. Dit bracht hem grote internationale successen zoals recentelijk de auto-biografische film Love Is Thicker Than Water.

Ate de Jong brak in Nederland door met Een Vlucht Regenwulpen (1981). Enkele jaren later stond hij op de set van de toenmalige zeer populaire tv-serie 'Miami Vice' waar hij James Brown regisseerde in een zeer SCI-FI-aflevering van de serie.
Een jaar later regisseerde de commercieel zeer succesvolle Drop Dead Fred met komiek Rik Mayall en fotomodel Phoebe Cates.

Vervolgens richtte De Jong zijn pijlen op Duitsland waar hij vooral met tv-films en series werkzaam was.

De Jong is van 2005 tot 2010 intendant van het Filmfonds, waar hij speelfilms hielp initiëren.

In 2011 schrijft hij een essay 'Succes is voorspelbaar!' waarin hij beweert dat er een rekenmethode is om succesvolle films te maken. Ironisch genoeg flopt zijn volgend project Het Bombardement (2012). Hij revancheert zich in 2017 met Love Is Thicker Than Water welke heel goed ontvangen wordt op festivals en door recensenten.
Trivia over Ate de Jong
De Jong regisseert verstaat de kunst om kleine verhalen toegankelijk te maken voor een grote publiek.
Ate de Jong In het nieuws
Ate de Jong maakt sci-fi.

Ate de Jong maakt science-fiction-film

Filmfonds financiert scenario

9-2-2018 De Nederlandse regisseur Ate de Jong is bezig met het schrijven van het scenario voor een science-fiction-film. Dit vertelt de regisseur in een gesprek met BiosAgenda (video).

Japanse remake voor Ate de Jong?

26-9-2014 Regisseur Ate de Jong is gevraagd om een Japanse remake te maken van zijn film Deadly Virtues: Love.Honour.Obey.. Een Japanse producent heeft hem namelijk hiervoor gevraagd. De Jong moet alleen nog kijken of hij wel kan, dit vanwege zijn drukke schema.

Ate de Jong (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Première Het Bombardement in foto's

21-12-2012 Afgelopen week was onze fotograaf in Rotterdam te vinden voor de première van Het Bombardement. We hebben onder andere foto's van Jan Smit en regisseur Ate de Jong.

Still van het Bombardement (c) DFW

Kruising tussen Titanic en Saving Private Ryan

Op de set van Het Bombardement

16-11-2012 Onlangs was BiosAgenda.nl op bezoek bij de opnames van Het Bombardement, de debuutfilm van Jan Smit. We spraken daar met Mike Weerts, Monic Hendrickx en regisseur Ate de Jong.

De redactie van BiosAgenda.nl op de set (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

De set van het Bombardement in foto's

29-5-2012 Momenteel is regisseur Ate de Jong druk bezig met de opnames van Het Bombardement. Onze fotograaf nam een kijkje op de set en fotografeerde onder andere Jan Smit, Roos van Erkel en Monic Hendrickx.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Ate de Jong Feiten
montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1953
Ate de Jong is naar bepaalde maatstaven één van de meest succesvolle filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent met Amerikaanse en Britse successen, maar ook met enkele Nederlandse flops.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
90 films in Den Haag deze week
90 films in Den Haag deze week90 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl