compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Souvenir

Souvenir

***1/20
Waardering: 3.3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

Pitch van Souvenir

Isabelle Huppert (Liliane Cheverny, dite Laura)

Isabelle Huppert (Liliane Cheverny, dite Laura)

Delen op facebook
Souvenir
Nederlandse première: 1-6-2017
België, Frankrijk, Luxemburg, 2016, 90 min,
Toen Liliane nog door het leven ging als Laura was ze een gevierd zangeres. Nu, drie decennia later, heeft ze een kleurloos bestaan en werkt ze in een fabriek. De 22-jarige Jean herkent haar en ze worden verliefd. Samen proberen ze de carrière van Laura nieuw leven in te blazen.

Souvenir trailer en bijzonderheden

Het fictieve liedje waarmee Laura bekend werd, werd tweede bij het Eurovisiesongfestival in het jaar dat ABBA won met Waterloo.
Trailer van SouvenirBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Souvenirhttps://i1.ytimg.com/vi/qhYXVLrAZ8c/hqdefault.jpg2017-03-08

Aanloop

De rol van Liliane wordt gespeeld door Isabelle Huppert, altijd goed voor een sterke performance. Denk bijvoorbeeld aan haar rollen in Elle en L'avenir.

Souvenir - Bioscopen, Tijden & Tickets

Souvenir in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Isabelle Huppert schittert in de rol van fabriekarbeidster die door een romance met een jonge bokser haar verloren gegane zangcarrière weer oppakt.

Isabelle Huppert schittert in de rol van fabriekarbeidster die door een romance met een jonge bokser haar verloren gegane zangcarrière weer oppakt. "Een aangename muzikale romance" ~ Hollywood Reporter "Sterk optreden van Huppert" ~ Hollywood Reporter "Huppert maakt het weer gedenkwaardig" ~ The Guardian

Productiemaatschappij: Avenue B Productions, Bonjour Pictures, Bruxellimage, Casa Kafka Pictures, Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter Empowered by, Deal Productions, Frakas Productions, Le Tax Shelter du Gouvernement Fédéral de Belgique, Région Wallonne, Vlaams Audiovisueel Fonds

Cast & Regisseur

Isabelle Huppert

Liliane Cheverny, dite Laura
Kévin Azaïs

Jean Leloup
Johan Leysen

Tony Jones
Mickey Hardt

L'ambulancier
Jan Hammenecker

Eddy Leloup
Bavo Defurne

Regisseur
Souvenir poster

Nieuws over Souvenir