compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 15-4 t/m 21-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam: films, nieuws

 

Biografie van Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam is een Nederlands regisseur, schilder, dichter en theatermaker. In 2013 werd zijn film Borgman geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Van Warmerdam is ook de oprichter van theatergezelschap De Mexicaanse Hond.

Van Warmerdam werd geboren in Haarlem en studeerde aan de Rietveld-academie. In 1980 richtte hij met zijn broer Marc van Warmerdam theatergezeldschap De Mexicaanse Hond op. In 1986 regisseerde hij zijn eerste film Abel.

Sindsdien wisselt hij theaterproducties en film af.

Trivia over Alex van Warmerdam

Alex van Warmerdam is getrouwd met actrice Annet Malherbe. Zij is vaak te zien in zijn films.

Alex van Warmerdam In het nieuws

© NFF/Felix Kalkman

Marc en Alex van Warmerdam winnen een Gouden Kalf

26-9-2016 Dit weekend is er in Utrecht het Gouden Kalf voor de Filmcultuur uitgereikt aan Marc en Alex van Warmerdam. Dit speciale Kalf wordt uitgereikt aan hen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.

Still uit Prins

Dutch Directors Guild nomineert 'opmerkelijkste' regisseurs

4-3-2016 De Dutch Directors Guild heeft vandaag de genomineerden voor de DDG awards 2016 bekend gemaakt. Dit zijn volgens het gilde de regisseurs die de meest opmerkelijke regieprestaties hebben geleverd.

Bron: NFF

Dit zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015

1-9-2015 Zojuist zijn de nominaties voor de Gouden Kalveren 2015 bekend gemaakt. Deels gebeurde dit via het TV-programma De Wereld Draait Door. Gluckauf maakt veel kans op een beeldje met tien nominaties.

Schneider vs. Bax verkocht aan het buitenland

12-6-2015 De film Schneider vs. Bax van Alex van Warmerdam is verkocht aan 22 landen. De film is onder andere aangekocht door Frankrijk, Servië, Tsjechië, en Oekraïne.

Speelweek 22: nu in de bioscoop

27-5-2015 De mooiste filmweken zijn toch de filmweken waarin je veel variatie hebt. Week 22 is zo'n week. Zeven zeer verschillende films die de moeite waard zijn. De film van de week is Citizenfour.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Alex van Warmerdam Feiten

acteur, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 14-8-1952

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+