compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Valkyrie in première in Tuschinski

Valkyrie in première in Tuschinski

Afsluiting Europese tour Carice van Houten en Halina Reijn

22-1-2009 In een druilerig Amsterdam, maar onder overweldigende publieke belangstelling ging vanavond in aanwezigheid van onder meer hoofdrolspeler Tom Cruise en regisseur Bryan Singer de film Valkyrie in première.

Delen op facebook

Het was voor de Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn de afsluiting van hun Europese promotietour. Ze werden op de rode loper vergezeld door Tom Cruise, regisseur Bryan Singer (The Usual Suspects, Superman Returns) en scriptschrijver Christopher McQuarrie en Nathan Alexander.

Cruise speelt in Valkyrie de rol van Kolonel Claus von Stauffenberg, een trouwe legerofficier die van zijn land houdt, maar toch betrokken raakt bij een anti-Hitlersamenzwering. Via een list beramen ze een moord op de dictator, waarna zijn regering omver geworpen kan worden.

Voor Carice van Houten is Valkyrie het begin van een internationaal acteeravontuur. Na Zwartboek werd ze ook over de grens veelgevraagd actrice. Naast haar rol in Valkyrie kreeg ze ook rollen naast Leonardo DiCaprio in Body of Lies en naast Jude Law in "Repossession Mambo".

Valkyrie is vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.