compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > James Cameron

James Cameron

James Cameron: films, nieuws

 

Biografie van James Cameron

James Cameron werd in 1954 in Canada, Ontario geboren. In 1971 verhuisde hij met zijn familie naar Californië alwaar hij natuurkunde ging studeren.

Hij begon in de filmwereld als scriptschrijver en art director onder regisseur en producent Roger Corman. In 1981 regisseerde hij "Piranha 2: The Spawning", zijn debuutfilm en horroparodie. Met zijn volgende project, The Terminator, betekende de grote doorbraak voor zowel hemzelf als Arnold Schwarzenegger.

Sindsdien heeft Cameron vele grote films op zijn naam staan. Met Titanic maakte hij niet alleen de duurste film ooit maar won ook 11 Oscars.

Na deze film maakte Cameron alleen nog natuurdocumentaires. In 2009 kwam hij terug met de film Avatar wat ongekende filmtechnieken liet zijn op het gebied van animatie en 3d effecten.

Trailer met James Cameron

James Cameron In het nieuws

Bill Paxton overleden

26-2-2017 Vandaag is bekend geworden dat acteur Bill Paxton is overleden. Je kan hem gezien hebben in films als Aliens, Titanic en Apollo 13.

Nieuwe Alien moet wachten op Prometheus 2

30-10-2015 De Alien-film die Neill Blomkamp aan het ontwikkelen is, staat momenteel op een laag pitje. Blomkamp moet namelijk wachten totdat duidelijk is wat Ridley Scott met het vervolg op Prometheus gaat doen.

Avatar 2 opgeschoven naar 2017

14-1-2015 Het vervolg op de sci-fi film Avatarkomt wat later uit. Het was aanvankelijk de bedoeling dat "Avatar 2" in 2016 uitkwam. Regisseur James Cameron zegt namelijk dat er toch meer tijd inzat dan hij dacht. De film komt nu in 2017 uit.

Still uit Avatar

James Cameron gaat toch meer films maken

24-10-2012 James Cameron gaat na Avatar 2 en 3 toch weer een nieuwe film maken. Eerder vertelde hij in een interview dat zijn leven alleen nog bestaat uit het maken van Avatar sequels.

Cameron gaat alleen nog Avatar maken

7-5-2012 James Cameron heeft in een interview met the New York Times gezegd dat hij alleen nog maar Avatar films wilt maken. Deel 2 en 3 zijn al in productie.

<  123  >
Laatste filmnieuws

James Cameron Feiten

acteur, camera, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 16-8-1954
James Cameron heeft vele grote films op zijn naam staan. Met Titanic maakte hij niet alleen de duurste film ooit maar won ook 11 Oscars.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

92 films in Rotterdam deze week

92 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 131 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl