compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Avatar

Avatar

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

actie, science fiction, thriller

Pitch van Avatar
Sam Worthington (Jake Sully)
Sam Worthington (Jake Sully)
Delen op facebook
Avatar
Nederlandse première: 17-12-2009
Verenigde Staten, 2009, 150 min,
In Avatar maken we kennis met de marinier Jake (Sam Worthington), die in een rolstoel zit. Hij word naar Pandora gestuurd: een maan met een prachtig landschap waar mensen niet kunnen ademen zonder zuurstofmasker. De mensen van Aarde gaan naar Pandora om de grondstof Unobtainium (!) te delven. Op de maan leeft het Na'vi volk: een blauwkleurig volk die volledig in contact staan met de natuur. Jake krijgt een zogenaamde Avatar: een Na'vi lichaam dat op afstand bestuurd kan worden. Jake krijgt de opdracht te infiltreren bij de Na'vi om zo te leren hoe de mensen ze onder de duim kunnen houden of ze eventueel te verslaan. Dit alles met het doel om de grote hoeveelheid Unobtainium te kunnen vergaren.
trailer en bijzonderheden over Avatar
James Cameron had het idee voor deze film veertien jaar geleden al. Destijds was het technisch nog niet mogelijk om de film te realiseren. De technologie is speciaal ontwikkelt voor deze film.
Aanloop van Avatar
James Cameron regisseerde eerder o.m. Aliens, Titanic en True Lies.
BioscoopAgenda van Avatar

Avatar in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Avatar zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 47 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De veteraan Jake wordt naar de vruchtbare en exotische planeet Pandora gestuurd, om de rijke bronnen van de planeet te exploiteren. De bewoners van Pandora, de Na'vi, komen hier tegen in opstand.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen