compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Avatar

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Pitch van Avatar

Sam Worthington (Jake Sully)

Sam Worthington (Jake Sully)

Delen op facebook
Avatar
Nederlandse première: 22-9-2022
Verenigde Staten, 2009, 161 min,

In Avatar maken we kennis met de marinier Jake (Sam Worthington), die in een rolstoel zit. Hij word naar Pandora gestuurd: een maan met een prachtig landschap waar mensen niet kunnen ademen zonder zuurstofmasker. De mensen van Aarde gaan naar Pandora om de grondstof Unobtainium (!) te delven. Op de maan leeft het Na'vi volk: een blauwkleurig volk die volledig in contact staan met de natuur. Jake krijgt een zogenaamde Avatar: een Na'vi lichaam dat op afstand bestuurd kan worden. Jake krijgt de opdracht te infiltreren bij de Na'vi om zo te leren hoe de mensen ze onder de duim kunnen houden of ze eventueel te verslaan. Dit alles met het doel om de grote hoeveelheid Unobtainium te kunnen vergaren.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Avatar trailer en bijzonderheden

James Cameron had het idee voor deze film veertien jaar geleden al. Destijds was het technisch nog niet mogelijk om de film te realiseren. De technologie is speciaal ontwikkelt voor deze film.

Trailer van AvatarBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Avatarhttps://i1.ytimg.com/vi/d1_JBMrrYw8/hqdefault.jpg2022-05-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

James Cameron regisseerde eerder o.m. Aliens, Titanic en True Lies.

Avatar - Bioscopen, Tijden & Tickets

Avatar in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

In de epische actie-avonturenfilm Avatar, neemt James Cameron, de regisseur van Titanic ons mee naar een spectaculaire nieuwe fantasiewereld.
Op de verre maan Pandora, vertrekt een held tegen wil en dank op een missie naar verlossing en ontdekking, terwijl hij een heldhaftige strijd aanvoert om een beschaving te redden.
Cameron kreeg 14 jaar geleden het idee voor de film, toen er nog geen technologische mogelijkheden waren om zijn visie in beeld te brengen. Nu, na een daadwerkelijke productietijd van vier jaar, biedt Avatar een nieuwe cinematografische ervaring, waarin de kijker volledig kan opgaan. De revolutionaire technologie die speciaal is uitgevonden voor het maken van deze film, versmelt met de emotie van de personages en het meeslepende verhaal.

Productiemaatschappij: 20th Century Fox Netherlands, FS Film Oy, Gentle Giant Studios, Giant Studios, Lightstorm Entertainment, Twentieth Century Fox C.I.S., Twentieth Century-Fox Film Corporation

Cast & Regisseur

Sigourney Weaver

Dr. Grace Augustine
Sam Worthington

Jake Sully
Stephen Lang

Col. Quaritch
James Cameron

Regisseur

Nieuws over Avatar