compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eerste filmbeelden Mowgli online (trailer)

Eerste filmbeelden Mowgli online (trailer)

Motion capture-animatie maakt dieren 'The Jungle Book' levensecht

23-5-2018 : De eerste trailer van de nieuwe verfilming van Rudyard Kiplings ‘The Jungle Book’ is te zien. De film van Andy Serkis combineert motion capture-animatie met live action-speelfilmbeelden. Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch kruipen in de huid van de dieren uit het klassieke boek.

Delen op facebook

Mowgli gaat over het mensenkind Mowgli (Rohan Chand), dat door een roedel wolven wordt opgevoed in de Indiase jungle. Als hij vriendschap sluit met de beer Baloo (Andy Serkis) en de panter Bagheera (Christian Bale) wordt hij geaccepteerd als één van de dieren van de jungle. Hij heeft twee vijanden: de levensgevaarlijke tijger Shere Khan (Benedict Cumberbatch) en de mens.

De Britse schrijver Rudyard Kipling voltooide 'Jungle Book' in 1894. Het klassieke werk is vele malen verfilmd. De bekendste verfilming is de Disney-animatiefilm The Jungle Book (1967). Regisseur Andy Serkis geeft aan dat hij met zijn nieuwste verfilming het boek 'veel nauwgezetter heeft willen volgen'.

Lord of the Rings
De bewegingen van de acteurs in Mowgli worden omgezet in computeranimaties, zodat de dieren van The Jungle Book levensecht overkomen. Andy Serkis is geen onbekende met deze techniek: hij vertolkte de rol van de slijmerige grotbewoner Gollum in de Lord of the Rings-trilogie, wat een van de eerste grote motion capture-rollen was.

Mowgli is vanaf 18 oktober 2018 te zien in de bioscoop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.