compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Nee'
Ted 2 Filmrecensie
**000
Waardering 2/5

'Nee'

24-8-2015 Ted was in 2012 een groot succes en ook recensenten waren enthousiast over de eerste lange film van Family Guy bedenker Seth MacFarlane. Een vervolg lag dan ook in de lijn der verwachtingen. Kan Ted 2 zijn voorganger evenaren? Nee.

Delen op facebook
'Nee'

'Nee'

In Ted 2 is de grofgebekte teddybeer gelukkig met zijn Tami-Lynn en trouwt met haar. Daarna willen de twee aan kinderen beginnen. Tijdens het adoptieproces komt men erachter dat Ted officieel geen Amerikaans staatsburger is maar slechts een bezit. Daardoor wordt zijn huwelijk ontbonden en verliest hij zijn baan. Ted en John (gespeeld door Mark Wahlberg) roepen de hulp van advocaat Sam (Amanda Seyfried) in om zijn rechten via de rechtbank terug te winnen.

Het leuke aan Ted was dat er een leuke mix was van Ted's grofheid en de komische timing van Mark Wahlberg als John, de man die weigerde volwassen te worden en daardoor dreigde de liefde van zijn leven te verliezen. In Ted 2 keert Mila Kunis echter niet terug. Daardoor heeft Mark Wahlbergs personage eigenlijk geen enkele functie meer. Hij hangt er een beetje bij, blowt veel en natuurlijk bloeit er iets tussen hem en Sam. Wat dan zozeer de aantrekkingskracht tussen hen twee zou moeten zijn is volstrekt onduidelijk.

Op zich is dat allemaal niet zo heel erg als de film heel erg grappig zou zijn geweest. Ted 2 is dat niet. Zeker de eerste twintig minuten vallen de grappen vaak dood neer. Ik zag deze film tijdens een voorpremière in een zaal vol zestien-jarigen en de stiltes die vielen na de grappen waren oorverdovend. Bovendien zijn de grappen gemakzuchtig. De scène waarin John in een spermabank een rek vol met specimens omgooit is rechtstreeks overgenomen uit een oude Family Guy aflevering.

Daarnaast duurt het erg lang voordat we uitkomen waar het omgaat: de rechtszaak van Ted. Vanaf dat moment wordt de film een stuk beter en grappiger. Seth MacFarlane eindigt de film echter gemakzuchtig met bijna hetzelfde einde als in Ted 1 waarin Giovanni Ribisi weer komt opdraven.

Seth MacFarlane heeft met Family Guy en American Dad bewezen een goed en uniek gevoel voor humor te hebben. Met Ted leek hij dit te verzilveren. Maar na het verschrikkelijke "A Million To Die In The West" heeft McFarlane wederom een flauwe, gemakzuchtige en gewoon weg niet-grappige film afgeleverd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.