compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 27: nieuw in de bioscoop

Speelweek 27: nieuw in de bioscoop

2-7-2014 We zitten midden in de zomer maar toch komen er een hoop nieuwe films uit deze week. Acht stuks maar liefst, en eigenlijk negen! De film van de week is Oorlogsgeheimen.

Delen op facebook

In Oorlogsgeheimen wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog de vriendschap tussen Tuur en Lambert, op de proef gesteld. Tuurs ouders zitten bij het verzet terwijl Lamberts familie lid is van de NSB. Wanneer het meisje Maartje een groot geheim aan Tuur vertelt komt de vriendschap nog meer onder spanning te staan.

Dennis Bots is bekend als de regisseur van Achtste-Groepers huilen niet en Zoop in Afrika. Lees hier het interview dat we met hem hadden over deze film.

Dan How to Train Your Dragon 2, ook bekend in het Nederlands als Hoe tem je een draak 2 (NL). Vijf jaar nadat de draken en de Vikingen zijn verenigd houden de meesten zich voornamelijk bezig met drakenracen. Hikkie en Tandloos zijn echter liever bezig met het bezoeken van onbekende plekken. Tijdens een van hun tochten ontdekken ze een vreemde grot met daarin honderden wilde draken.

Dit is het logische vervolg op How To Train Your Dragon. Er komt ook een derde film die samen een trilogie zullen vormen.

Houd je van keiharde actie dan moet je naar The Raid 2: Berandal: Rama heeft gestreden tegen de onderwereld en hij dacht dat hij had gewonnen. De gangsters willen echter wraak en Rama moet noodgedwongen undercover gaan om zijn familie te beschermen. Daar komt hij achter de vele corruptie in het politiekorps. Hij bindt nu de strijd aan met de corruptie.

Deze film begint chronologisch gezien een paar uur na The Raid: Redemption.

Iets heel anders is Eastern Boys: een man benadert een jonge schandknaap bij het station Gare du Nord in Parijs. De jongen neemt echter een complete bende mee die zijn hele inboedel meeneemt. Tot grote verbazing van de man staat de jongen de volgende dag weer op de stoep.

Deze film was eerder te zien op het Internationaal Film Festival Rotterdam.

We gaan terug naar de jaren zestig met de rerelease van A Hard Day's Night: een uitvergrote dag uit het leven van de Beatles tijdens de Beatlemania. Het viertal reist van hotel naar televisiestudio met hun crew, terwijl 'grandfather' voor de nodige chaos zorgt. Lukt het the Beatles om op tijd op het podium te staan?

Deze film is destijds genomineerd voor twee Oscars.

Afscheid van de Maan speelt zich af in de zomer van 1972: Een vader verlaat zijn gezin voor de buurvrouw. Zijn zoon Duch houdt zich bezig met ruimtevaart en het najagen van een onmogelijke liefde. De moeder probeert ondertussen het gezin weer bij elkaar te krijgen. Met onder andere Marcel Hensema.

Dan een hele bijzondere documentaire: Olivier van der Zee duikt in Encierro 3D: Bull Running in Pamplona in de wereld van het stierenrennen in Spanje. Ieder jaar worden daar stieren losgelaten in steden waar ze in kleine straatjes verwoestingen aanrichten. Van der Zee praat met zes stierenrenners over deze traditie.

Enkele beelden uit de film zijn opgenomen door een high speed camera op te hangen aan een kabel van 270 meter lang.

Een kleine release in het kader van het Gay & Lesbian Summer Festival 2014 is Zwei Mütter: Katja en Isabelle zijn al jaren gelukkig samen. Ze besluiten dat ze een kind willen en gaan naar een spermabank. Al gauw blijkt echter dat de meeste spermabanken lesbiennes niet behandelen.

We sluiten af met een film die officieel pas 10 juli uitkomt: Transformers: Age of Extinction. Heel veel bioscopen hebben de film deze week al geprogrammeerd dus we nemen hem mee in ons overzicht: Een automonteur en zijn dochter doen een ontdekking die ervoor zorgt dat zowel de Autobots, de Decepticons en de Amerikaanse overheid achter hun aankomen. Hoofdrol van Mark Wahlberg.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.