compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Joker

Joker

****1/2
Waardering: 4.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, misdaad, thriller

Pitch van Joker
Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / Joker)
Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / Joker)
Delen op facebook
Joker
Nederlandse première: 3-10-2019
Verenigde Staten, 2019, 124 min,
De film gaat over een man die overdag te boeken is als clown en in de avond als stand up comedian. Gevangen in een cirkel van apathie en wreedheid waar hij zelf altijd de klos is neemt hij een verkeerde beslissing met al de gevolgen van die.
trailer en bijzonderheden over Joker
De film is de eerste film van DC Black label, een nieuw bedrijf speciaal om op zichzelf staande DC films uit te brengen. De première van de film was bij de Venice Film Festival en kreeg een staande ovatie van 8 minuten.
Aanloop van Joker
Joaquin Phoenix heeft de rol van de Joker op zich genomen. De acteur is ook wel bekend van de films Gladiator (2000) en Her (2013). Ook Oscar winnaar Robert De Niro speelt in de film. Hij is vooral bekend van de films Raging Bull (1980) en Cape Fear (1991).
BioscoopAgenda van Joker

Joker in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.


Synopsis distributeur
Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.