compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Joker

****1/2
Waardering: 4.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Joker

Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / Joker)

Joaquin Phoenix (Arthur Fleck / Joker)

Delen op facebook
Joker
Nederlandse première: 3-10-2019
Verenigde Staten, 2019, 124 min,

De film gaat over een man die overdag te boeken is als clown en in de avond als stand up comedian. Gevangen in een cirkel van apathie en wreedheid waar hij zelf altijd de klos is neemt hij een verkeerde beslissing met al de gevolgen van die.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Joker trailer en bijzonderheden

De film is de eerste film van DC Black label, een nieuw bedrijf speciaal om op zichzelf staande DC films uit te brengen. De première van de film was bij de Venice Film Festival en kreeg een staande ovatie van 8 minuten.

Trailer van JokerBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Jokerhttps://i1.ytimg.com/vi/ZIoDcFsBStQ/hqdefault.jpg2019-04-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joaquin Phoenix heeft de rol van de Joker op zich genomen. De acteur is ook wel bekend van de films Gladiator (2000) en Her (2013). Ook Oscar winnaar Robert De Niro speelt in de film. Hij is vooral bekend van de films Raging Bull (1980) en Cape Fear (1991).

Synopsis distributeur

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond.

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Productiemaatschappij: Bro, Creative Wealth Media Finance, DC Comics, DC Entertainment, Joint Effort, Village Roadshow Pictures (in association with), Warner Bros.

Cast & Regisseur

Robert De Niro

Murray Franklin
Joaquin Phoenix

Arthur Fleck / Joker
Zazie Beetz

Sophie Dumond
Frances Conroy

Penny Fleck
Todd Phillips

Regisseur

Nieuws over Joker