compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 9: deze week in première

Speelweek 9: deze week in première

Het is weer woensdag en deze week hebben we een hele mooie selectie films voor je. Er komen acht films uit en de film van de week is Her.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Her is de nieuwe film van Spike Jonze die eerder furore maakte met de films Being John Malkovich en "Adaptation.

De film gaat over Theodore Twombly, gespeeld door "Joaquin Phoenix", die zijn geld verdient met het schrijven van liefdesbrieven voor anderen. Hij raakt geobsedeerd door 'Samantha': een computerprogramma met verrassende menselijke kenmerken. De band tussen Theodore en Samantha lijkt te evolueren tot liefde.

De stem van Samantha is ingesproken door "Scarlett Johansson".

Dan "Nurse 3D": Abby is een zuster die overdag in een ziekenhuis werkt. Maar 's nacht gebruikt ze haar seksualiteit om overspelige mannen te verleiden en te vermoorden. Haar collega Danni begint echter iets te vermoeden.

Hoofdrolspeler "Paz de la Huerta" is Playmate, model en actrice. Als actrice speelde onder andere in "Enter the Void' en de TV-serie Boardwalk Empire.

Heb je kinderen dan kan je naar Mr. Peabody & Sherman die voornamelijk in de Nederlandstalige versie draait.

Mr. Peabody is een genie, uitvinder, wetenschapper en een hond. Met zijn geadopteerde mensenzoon Sherman maken zij reizen door de tijd. Sherman houdt zich echter niet aan de tijdreisregels en ze moeten alles op alles zetten om de fout te herstellen.

Ook mooi is Nebraska: Een oude man denkt dat hij twee miljoen dollar heeft gewonnen en reist het hele land door om het geld op te halen. Zijn familie maakt zich zorgen om hem omdat hij begint te dementeren. Zijn zoon, die weet dat de loterij oplichterij is, gaat met hem mee op reis.

Regisseur Alexander Payne maakte eerder topfilms als About Schmidt en Sideways.

Non-Stop is een actiefilm met een hoofdrol van Liam Neeson: HIj speelt Bill Marks, een air-marshall aan boord van een vliegtuig van New York naar Londen. Hij ontvangt een aantal sms'jes waarin staat dat er elke 20 minuten een passagier in het vliegtuig wordt vermoord totdat er 150 miljoen dollar wordt gestort op een geheim bankaccount. De situatie wordt steeds erger voor Bill.

Dan het Nederlandse After the Tone: Op de voicemail van een zekere Onno horen we berichten van vrienden, collega's en familie. Het blijkt dat Onno is verdwenen. Hoe kan hij opeens verdwijnen? Na een jaar spreekt alleen zijn vriendin nog berichten bij hem in.

Deze film bestaat alleen maar uit voicemail berichten. De acteurs van de film zijn alleen maar te horen.

Uit Frankrijk komt L'amour est un crime parfait: Professor Mark werkt aan de universiteit van Lausanne en is echt een womanizer. Hij komt in de problemen als er een knappe studente verdwijnt. Haar stiefmoeder en zus komen naar Lausanne en Mark wordt steeds verder onder druk gezet.

De rol van de stiefmoeder wordt gespeeld door Maïwenn. We kennen haar als actrice maar ook als regisseur van onder andere Polisse.

We sluiten af met Touch of the light: Yu-Siang Huang werd blind geboren in een dorp in Taiwan. Geluid is alles voor hem en hij groeit op tot een ware pianovirtuoos. Als hij naar de universiteit gaat moet hij zich echter zien te redden in de grote wereld. Hij ontmoet Jie, een meisje die er van droomt danser te worden.

Taiwan stuurde deze film is als inzending voor Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.