compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Wie wint de Oscars in 2015?

Wie wint de Oscars in 2015?

19-2-2015 Aanstaande zondagnacht is het zover: de Oscars worden uitgereikt. BiosAgenda.nl doet ook een duit in het zakje en voorspelt wie er gaat winnen, wie er zou moeten winnen en of er nog een grote kanshebber is.

Delen op facebook
Wie wint de Oscars in 2015?

Wie wint de Oscars in 2015?

Als men kijkt naar de buzz die er is rondom de Oscars dan komen vooral de namen Boyhood en Birdman naar boven. Boyhood heeft wereldwijd al enorm veel prijzen gewonnen en doordat de film twaalf jaar lang in de maak was kan met niet anders dan waardering hebben voor de aanpak van regisseur Richard Linklater. Birdman is een volledig andere film die met zijn geweldige spel, montage en muziek zijn eigen waarde heeft.


Beste Acteur
Wie wint er: Eddie Redmayne voor The Theory of Everything
Wie moet er winnen: Michael Keaton voor Birdman
Grote kanshebber: Steve Carell voor Foxcatcher

Eddie Redmayne transformeert in The Theory of Everything in de zwaar gehandicapte Stephen Hawking en dat zijn nou juist de rollen die Oscars winnen. De film zelf is echter matig. Michael Keaton zet in Birdman een unieke rol neer. Steve Carrell is een gevaarlijke outsider die ook niet onderschat kan worden.

Beste Actrice
Wie wint er: Julianne Moore voor Still Alice
Wie moet er winnen: Julianne Moore voor Still Alice
Grote kanshebber: Marion Cotillard voor Deux jours, une nuit

Julliane Moore gaat dit winnen: dat moge duidelijk zijn. De nominatie voor Marion Cottilard is terecht maar ze gaat niet winnen.

Beste Mannelijke Bijrol
Wie wint er: J.K. Simmons voor Whiplash
Wie moet er winnen: Mark Ruffalo voor Foxcatcher
Grote kanshebber: Edward Norton voor Birdman

Ga je voor een subtiele Mark Ruffalo in Foxcatcher of de brute kracht van J.K. Simmons in Whiplash? Vergeet Edward Norton niet die Birdman afmaakte met zijn hilarische rol.

Beste Vrouwelijke bijrol
Wie wint er: Patricia Arquette voor Boyhood
Wie moet er winnen: Patricia Arquette voor Boyhood
Grote kanshebber: Geen

Waarom is Patricia Arquette genomineerd voor een bijrol en niet voor een hoofdrol? Zij is de spil van Boyhood en zij laat het mooiste spel zien in de film.

Beste Buitenlandse Film
Wie wint er: Ida
Wie moet er winnen: Leviathan
Grote kanshebber: Geen

We tellen vijf genomineerden maar er doen er eigenlijk maar twee echt mee. Ida heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt maar Leviathan is misschien de meer urgentere film.

Beste Regie
Wie wint er: Richard Linklater voor Boyhood
Wie moet er winnen: Alejandro González Iñárritu voor Birdman.
Grote kanshebber: Wes Anderson voor The Grand Budapest Hotel.

Zoals gezegd heeft Richard Linklater met Boyhood een unieke aanpak gehanteerd: twaalf jaar lang filmde hij met dezelfde acteurs een stuk. Dat kan je niet ontkennen. Maar Birdman is óók uniek. Lastig. Vergeet ook Wes Anderson niet want die maakte dit jaar misschien wel zijn beste film.

Beste Film
Wie wint er: Boyhood. Of Birdman. Of een van de anderen.

Oscarvoorspellingen zijn eigenlijk het leukst als ze niet uitkomen. Dat je verrast wordt door de beslissingen van the Academy. Het kan zou maar zijn dat Selma er met de prijs vandoor gaat. We gaan het zien!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.