compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU

La Haine

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van La Haine

Delen op facebook
La Haine
Nederlandse première: 12-8-2021
Frankrijk, 1995, 98 min,

Said, Hubert en Vincent beseffen dat ze niet in het systeem thuishoren. En ze willen wraak, wraak op het systeem dat hen zou moeten behoeden. Ze proberen een weg te vinden om te overleven in een wereld van criminaliteit, agressiviteit en discriminatie; een wereld waar ze niet uit lijken te komen.

Bekijk bij:

meJane

La Haine trailer en bijzonderheden

Deze tweede film van Matthieu Kassovitz heeft vele prijzen in de wacht gesleept, waaronder die van beste regie in Cannes (1995). De film kreeg een staande ovatie na d première, maar buiten keerden de politie de rug naar de cast en crew als teken dat zij ontevreden waren met de wijze waarop de politie werd afgeschilderd inde film. Kassovitz is kort te zien als de skinhead die in elkaar wordt geslagen door Vinz, Hubert en Saïd.

Trailer van La HaineBekijk de trailer en de beste filmstills van de film La Hainehttps://i1.ytimg.com/vi/Efw_bXU0_ck/hqdefault.jpg2020-12-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Acteur Vincent Cassel verwierf de afgelopen jaren faam met rollen in grote Franse hitfilms als L' Appartement (1996), Jeanne d'Arc (1999) en het controversiële Irréversible (2002).

La Haine - Bioscopen, Tijden & Tickets

La Haine in de bioscoop

Wil je La Haine zien? Koop of huur de film hier:


meJane

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Zwart-wit film over het uitzichtloze leven van jongeren in een verpauperde buitenwijk van Parijs.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.

Vinz, Saïd en Hubert zijn woedend als blijkt dat hun Algerijnse vriend Abdel, een Arabische jongen afkomstig uit de Parijse voorsteden, tijdens een politieverhoor zo hard is aangepakt dat hij in het ziekenhuis belandt. Saïd en Hubert proberen Vinz ervan te weerhouden om wraak te nemen op de politie. Hevige nachtelijke rellen zijn het gevolg. De Franse filmklassieker La Haine zal 25 jaar na de release opnieuw te zien zijn in de bioscoop. Vanaf 7 januari is de gedigitaliseerde, opnieuw gemasterde versie te zien. Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui spelen de hoofdrollen in het nog altijd actuele verhaal van regisseur Mathieu Kassovitz die een dag toont uit het leven van drie vrienden uit de Parijse banlieus, waar de politie keihard optreedt tegen de voortdurende dreiging van oproer en vandalisme.

Productiemaatschappij: Cofinergie 6, Egg Pictures, Kasso Inc. Productions, La Sept Cinéma, Le Studio Canal+, Les Productions Lazennec, PolyGram Filmed Entertainment, Studio Image

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur