compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Elizabeth

Elizabeth

***1/20
Waardering: 3.8/5

drama, filmhuis

Pitch van Elizabeth
1554. Engeland is verwikkeld in een hevige strijd tussen protestanten en katholieken. Wanneer de katholieke koningin Mary overlijdt volgt haar protestantse halfzus Elizabeth haar op. Constant wordt ze als vrouw en monarch op de proef gesteld, naar uiteindelijk regeert ze Engeland met een ijzeren wil om haar ultieme doel te bereiken: één Verenigd Koninkrijk.
Delen op facebook
Elizabeth
Groot-Brittannië, 1998, 124 min,
bijzonderheden over Elizabeth
Deze adembenemende duik in de historie wordt vormgegeven met schitterende kostuums, monumentale locaties en een stoet opvallende acteurs. Maar het is vooral de Australische actrice Cate Blanchett die in deze historische thriller een intrigerende koningin Elizabeth I weet neer te zetten.
Aanloop van Elizabeth
Shekhar Kapur regisseerde eerder o.a. ook Bandit Queen (1994).
Joseph Fienes speelde in hetzelfde jaar in een andere drama ten tijde van Elizabeth I, Shakespeare in Love, samen met Oscarwinnaar Geoffrey Rush (Shine).
BioscoopAgenda van Elizabeth

Elizabeth in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Elizabeth zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het verhaal van de Engelse 'virgin queen', de op 26-jarige leeftijd tot koningin gekroonde Elizabeth.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen