compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 7/ 2009

Box Office Update - week 7/ 2009

Bolt op tweede plaats

17-2-2009 Animatiefilm Bolt komt binnen op de tweede plaats. Slumdog Millionaire behaalt slechts de vijfde plaats.

Delen op facebook

De animatiefilm Bolt over een hond met grootheidswaan komt deze week binnen op de tweede plaats. De film was genomineerd voor twee Golden Globes en heeft ook al een Oscar nominatie binnen. Het met vele prijzen bekroonde drama Slumdog Millionaire behaalde afgelopen weekend slechts de vijfde plaats in de Nederlandse box office. De film eindigde daarmee onder The Curious Case of Benjamin Button (1), Spion van Oranje (3) en Valkyrie (4).

Er zijn nog drie nieuwkomers deze week. Op de zevende, achtste en negende plaats kwamen afgelopen weekend respectievelijk de horrorfilm Friday the 13th, de komedie New in Town en de actiefilm Transporter 3 binnen. Despereaux, De Dappere Muis sluit de lijst af.

Deze week komen een groot aantal wat kleinere films uit. De grootste is Hondenhotel, over een nieuw onderkomen voor de hond van twee jonge kinderen. Het vervolg op Public Enemy Number One (part I), Public Enemy Number One (part II) komt donderdag uit. In dit tweede deel is Vincent Cassel weer te zien als de beruchte Franse gangster Jacques Mesrine.

Het oorlogsdrama Stella's Oorlog brengt de drama's van uitgezonden Nederlandse militairen naar Uruzgan dichterbij. In O' Horten volgen we het leven van een gepensioneerde machinist. De thriller Transsiberian verandert de reis van China naar Moskou in een bloedstollende achtervolging. Ten slotte zijn we getuige van de gevolgen van een gesprek over overspel in Heaven's Heart.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.