compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 18: nieuw in de bioscoop

Speelweek 18: nieuw in de bioscoop

Deze week hebben we een compacte maar daardoor zeker niet minder interessante speelweek. Zes nieuwe films komen eruit en de film van de week is 100-jarige man die uit het raam klom en verdween.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

100-jarige man die uit het raam klom en verdween is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson. De fans van het boek moeten dus zeker naar de film:

Allan woont in een bejaardenhuis en wordt 100 jaar. Dat wordt groots gevierd. Hij krijgt het echter op zijn heupen en klimt uit het raam. Hij begint te reizen en alle momenten uit zijn leven en de twintigste eeuw passeren de revue.

Uit Nederland komt de spannende horrorfilm De Poel: een tijdje terug kon je al het bezoek aan de set zien dat BiosAgenda deed. De film is nu eindelijk uit.

Twee gezinnen gaan wildkamperen bij een meertje. Het blijkt echter al snel dat er een geheimzinnige kracht zich ophoudt bij hun kampeerplek. Het duurt niet lang voordat er slachtoffers vallen.

Liefhebbers van Hayao Miyazaki opgelet: The Wind Rises is zijn laatste film. In deze geanimeerde biopic zien we Jiro Horikoshi die graag piloot wilt worden. Zijn ogen zijn echter niet goed genoeg dus hij wordt vliegtuigontwerper. Hij groeit al snel uit tot een van de meest innovatieve vliegtuigontwerpers.

Dan The Railway Man: Eric Lomax is een Britse legerofficier die als Japans krijgsgevangene moet werken aan de spoorlijn in Birma. Tientallen jaren later gaat Lomax terug naar deze plek om op zoek te gaan naar zijn martelaars. Hij wilt bevrijd worden van zijn oorlogsverleden.

De echte Eric Lomax schreef een boek over zijn ervaringen. Dit boek is de basis van deze film.

Mitch is in Reasonable Doubt een openbaar aanklager met een bloeiende carrière voor zich. Op een avond drinkt hij teveel en rijdt een voetganger aan. De volgende dag komt hij erachter dat ene Clinton is gearresteerd voor de dood van de voetganger. Mitch moet Clinton vrij zien te krijgen zonder daarbij zichzelf verdacht te maken. Met Dominic Cooper en Samuel L. Jackson.

Als The Amazing Catfish: Claudia komt met een blindedarmontsteking in het ziekenhuis te liggen. Ze ligt naast Martha en de twee raken goed bevriend. Als ze uit het ziekenhuis komen nodigt Martha Claudia uit bij haar thuis. Claudia wordt in het gezin van Martha opgenomen en hun band wordt steeds sterker. De gezondheid van Martha gaat echter steeds verder achteruit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.