compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Glass

Glass

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, horror, mysterie, science fiction, thriller

Pitch van Glass
Glass: Samuel L. Jackson (Elijah Price / Mr. Glass)
Glass: Samuel L. Jackson (Elijah Price / Mr. Glass)
Delen op facebook
Glass
Nederlandse première: 17-1-2019
Verenigde Staten, 2019, 129 min,
Een briljante psychiater probeert drie mannen die geloven dat zij uitzonderlijke krachten hebben, te genezen van hun waanideeën. Ze ontketent onbedoeld een epische confrontatie tussen de drie mannen.
trailer en bijzonderheden over Glass
James McAvoy speelt Kevin Wendell Crumb, die 23 persoonlijkheden heeft.
Aanloop van Glass
Deze film borduurt voort op twee eerdere films van M. Night Shyamalan Unbreakable (2001) en Split (2017).
BioscoopAgenda van Glass

Glass in de bioscoop

Synopsis distributeur
M. Night Shyamalan brengt zijn twee bekende originele films – Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal – samen in één explosieve, thriller: Glass.

M. Night Shyamalan brengt zijn twee bekende originele films – Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal – samen in één explosieve, thriller: Glass.
Uit Unbreakable keert Bruce Willis terug als David Dunn evenals Samuel L. Jackson als Elijah Price, ook wel bekend als Mr. Glass. James McAvoy vergezelt hen vanuit Split in zijn rol als Kevin Wendell Crumb, de man met verschillende identiteiten en Anya Taylor-Joh als Casey Cooke, de enige gevangene die een ontmoeting met het beest overleeft. Na Split, jaagt David Dunn in Glass op Crumb’s bovenmenselijke identiteit van The Beast. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere gestalte Price telkens op. Hij bezit geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen. Naast de huidige sterrencast keren ook Spencer Treat Clark en Charlayne Woodard terug uit Unbreakable, als Dunn’s zoon en Price’s moeder. Een nieuw gezicht is Golden Globe winnaar Sarah Paulson (American Horror Story -series). Deze ontknoping is wederom geproduceerd door Shyamalan en Blumhouse Production’s Jason Blum, die ook verantwoordelijk waren voor de productie van de twee voorgaande Shyamalan films. Ze produceren opnieuw met Ashwin Rajan en Marc Bienstock, alsook Steven Schneider, de uitvoerende producent.