compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Glass

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Glass

Samuel L. Jackson (Elijah Price / Mr. Glass)

Samuel L. Jackson (Elijah Price / Mr. Glass)

Delen op facebook
Glass
Nederlandse première: 17-1-2019
Verenigde Staten, 2019, 129 min,
Een briljante psychiater probeert drie mannen die geloven dat zij uitzonderlijke krachten hebben, te genezen van hun waanideeën. Ze ontketent onbedoeld een epische confrontatie tussen de drie mannen.

Glass trailer en bijzonderheden

James McAvoy speelt Kevin Wendell Crumb, die 23 persoonlijkheden heeft.
Trailer van GlassBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Glasshttps://i1.ytimg.com/vi/fE-1FoH1XKQ/hqdefault.jpg2018-07-23

Aanloop

Deze film borduurt voort op twee eerdere films van M. Night Shyamalan Unbreakable (2001) en Split (2017).

Glass - Bioscopen, Tijden & Tickets

Glass in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Glass zien? Koop de film hier:


We hebben de volgende 49 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Derde thrillerachtige deel van de M. Night Shyamalan trilogie, eerder vooraf gegaan door Unbreakable (2001) en Split (2017), de drie personages uit die films worden verenigd.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

M. Night Shyamalan brengt zijn twee bekende originele films – Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal – samen in één explosieve, thriller: Glass.

M. Night Shyamalan brengt zijn twee bekende originele films – Unbreakable (2001) van Touchstone Pictures en Split (2017) van Universal – samen in één explosieve, thriller: Glass.
Uit Unbreakable keert Bruce Willis terug als David Dunn evenals Samuel L. Jackson als Elijah Price, ook wel bekend als Mr. Glass. James McAvoy vergezelt hen vanuit Split in zijn rol als Kevin Wendell Crumb, de man met verschillende identiteiten en Anya Taylor-Joh als Casey Cooke, de enige gevangene die een ontmoeting met het beest overleeft. Na Split, jaagt David Dunn in Glass op Crumb’s bovenmenselijke identiteit van The Beast. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere gestalte Price telkens op. Hij bezit geheimen die van cruciaal belang zijn voor beide mannen. Naast de huidige sterrencast keren ook Spencer Treat Clark en Charlayne Woodard terug uit Unbreakable, als Dunn’s zoon en Price’s moeder. Een nieuw gezicht is Golden Globe winnaar Sarah Paulson (American Horror Story -series). Deze ontknoping is wederom geproduceerd door Shyamalan en Blumhouse Production’s Jason Blum, die ook verantwoordelijk waren voor de productie van de twee voorgaande Shyamalan films. Ze produceren opnieuw met Ashwin Rajan en Marc Bienstock, alsook Steven Schneider, de uitvoerende producent.

Productiemaatschappij: Blinding Edge Pictures, Blumhouse Productions, Touchstone Pictures, Universal Pictures

Cast & Regisseur

Bruce Willis

David Dunn
Samuel L. Jackson

Elijah Price / Mr. Glass
James McAvoy

Kevin Wendell Crumb / The Beast / Patricia / Dennis / Hedwig / Barry / Jade / Orwell / Heinrich / Norma
Jennifer Wiener

Factory Worker

Nieuws over Glass