compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

documentaire, filmhuis

Pitch van I Am Not Your Negro
I Am Not Your Negro filmstill
I Am Not Your Negro filmstill
Delen op facebook
I Am Not Your Negro
Nederlandse première: 11-5-2017
Frankrijk, Verenigde Staten, 2016, 93 min,
In 1979 had James Baldwin het plan om een boek te schrijven over de vriendschap en moorden op Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers. Bij zijn dood waren er pas dertig pagina's af. In deze documentaire probeert Raoul Peck het onafgemaakte boek te verbeelden.
trailer en bijzonderheden over I Am Not Your Negro
Deze documentaire is ten tijde van dit schrijven genomineerd voor een Oscar Beste Documentaire.
Aanloop van I Am Not Your Negro
De voice-over in deze film wordt gedaan door Samuel L. Jackson.
Onze recensie
****1/2

Recensie I Am Not Your Negro

(c) Cinema Delicatessen
Met I Am Not Your Negro levert Raoul Peck een indrukwekkend portret af van auteur James Baldwin (1924-1987), dat tegelijk een portret is van Amerika. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van I Am Not Your Negro

I Am Not Your Negro in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je I Am Not Your Negro zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In 1979 werkte James Baldwin aan een boek over de moorden op Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers. Bij zijn dood waren er pas dertig pagina's af. In deze documentaire probeert Raoul Peck het onafgemaakte boek te verbeelden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

In 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literaire agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.