compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU

David Byrne's American Utopia

****0
Waardering: 4/5
Voor alle leeftijdenGrof taalgebruik

Pitch van David Byrne's American Utopia

David Byrne's American Utopia filmstill

David Byrne's American Utopia filmstill

Delen op facebook
David Byrne's American Utopia
Nederlandse première: 10-6-2021
Verenigde Staten, 2020, 105 min,

Spike Lee documenteert de briljante Broadway-show uit 2019, van de voormalige Talking-Heads-frontman David Byrne. gebaseerd op zijn recente album en tour met dezelfde naam.

Bekijk bij:

David Byrne's American Utopia trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op de recente album en tour met dezelfde naam van David Byrne.

Trailer van David Byrne's American UtopiaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film David Byrne's American Utopiahttps://i1.ytimg.com/vi/OKSpv7lZo7M/hqdefault.jpg2020-12-28
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Spike Lee heeft vanaf het begin van zijn carriere muziek een belangrijke rol laten spelen in zijn films en reclamewerk. Lee was verantwoordelijk bijvoorbeeld voor de muziekvideo "Public Enemy: Fight the Power" (1989), die dezelfde jar uitkwam als zijn film Do the Right Thing.

Muzikant en kunstenaar David Byrne is op allerlei manieren bezig met media en muziek, al heel vroeg in zijn carriere werd hij al onderwerp van een documentaire Stop Making Sense (1984), Byrne won een Oscar en een Grammy award voor zijn muziek bij The Last Emperor (1987).

David Byrne's American Utopia - Bioscopen, Tijden & Tickets

David Byrne's American Utopia in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je David Byrne's American Utopia zien? Koop of huur de film hier:Spike Lee documenteert de briljante Broadway-show uit 2019, van de voormalige Talking-Heads-frontman David Byrne.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour.

Regisseur Spike Lee documenteert de briljante en tijdloze Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne, gebaseerd op zijn gelijknamige, meest recente album en tour. Het uitbundige en intrigerende concert American Utopia van David Byrne verlichtte vorig jaar Broadway met Byrnes kenmerkende, ritmische en inspirerende nummers. Hij werkte hiervoor met een levendige, nieuwe band en dansers uit de hele wereld en transformeerde zijn muziek in een tegengif tegen de polarisatie in Amerika en de rest van de wereld. Spike Lee bracht het bijzondere theaterstuk naar het grote doek als een oproep om met elkaar te verbinden, ongelijkheid te bestrijden en om, bovenal, het leven te vieren. David Byrne’s American Utopia roept ons allen op om na te denken, te verbinden en mee te dansen. Het muzikale meesterwerk zet aan tot nadenken en geeft ons precies wat we in deze tijd nodig hebben.

Productiemaatschappij: 40 Acres & A Mule Filmworks, HBO, Participant, RadicalMedia, River Road Entertainment, Spike Lee Joint, Todo Mundo, Warner Music Group

Cast & Regisseur

Jacqueline Acevedo

Self - Percussion
Gustavo Di Dalva

Self - Percussion
Daniel Freedman

Self - Percussion
Chris Giarmo

Self - Vocals / Dance & Vocal Captain
Spike Lee

Regisseur