compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Helen Hunt

Helen Hunt

Helen Hunt: films, nieuws

 

Biografie van Helen Hunt

Helen Hunt in I See You
Helen Hunt in I See You
Helen Hunt werd in 1963 in Californië geboren als dochter van een fotografe en de regisseur 'Gordon Hunt'. Ze begon op haar achtste al met acteren en verscheen in de televisieseries 'The Mary Tyler Moore Show' (1970-77), 'The Bionic Woman'(1976-1977) en 'The Swiss Family Robinson'(1975).

In de jaren negentig werd Hunt bekend door haar verschijning in de serie 'Mad About You', waarvoor ze meerdere Emmy Awards ontving. In de filmwereld speelde ze haar eerste grote rol in Twister (1996) en in 1998 won ze een Academy Award voor beste actrice voor haar rol naast Jack Nicholson in As Good As It Gets. Ze verdween enkele jaren uit de filmwereld om in het Shakespeare stuk 'Twelth Night' te spelen.

In 2000 keerde ze terug en speelde o.a. in Pay it Forward, What Women Want en Cast Away. In 2008 maakte ze haar debuut als regisseur met Then She Found Me, waarin ze zelf ook de hoofdrol speelt. Ze bezit ook een productiebedrijf samen met producer Connie Tavel.

Trivia over Helen Hunt

Helen Hunt heeft o.a. vier Emmy's, vier Golden Globes, een Blockbuster Award, twee Screen Actors Guild prijzen, vier American Comedy Awards, drie Viewers for Quality Television Awards en een Oscar gewonnen.

Hunt heeft sinds 2001 een relatie met acteur Matthew Carnahan, samen hebben ze een dochter.

Ze is gek op Hawai, waar ze al vanaf haar vierde komt.

Helen Hunt In het nieuws

Deze week in première: speelweek 3

16-1-2013 Het is woensdag en dus staan er weer een rijtje nieuwe films voor je klaar: deze week een mooie selectie van zeven films. De film van de week is Django Unchained.

Daniel Day Lewis in Lincoln (c) 20th Century Fox

Oscarnominaties bekend gemaakt

10-1-2013 Zojuist hebben Emma Stone en Seth MacFarlane de nominaties bekend gemaakt van de Academy Awards. Vooral Life of Pi, Amour en Lincoln zijn veelvuldig genomineerd.

Box Office Update - week 27 / 2008

Prince Caspian op één in rustige box office

8-7-2008 De buit werd afgelopen weekend redelijk verdeeld onder het filmaanbod. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kwam binnen op de eerste plaats, maar haalde nauwelijks meer binnen dan Sex and the City.

Box Office Update - week 26/ 2008

Twee Nederlandse binnenkomers

1-7-2008 Hoe overleef ik... mezelf? komt binnen op de tweede, 21 op de vijfde, Snuf de hond in oorlogstijd op de achtste en In Bruges op de tiende plaats. Sex and the City behoudt de eerste plaats.

Laatste filmnieuws

Helen Hunt Feiten

Helen Hunt in I See You
acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 15-6-1963
Helen Hunt begon al op haar achtste met acteren. Na een aantal rollen in televisieseries waaronder Mad about you, werd ze bekend door rollen in films als Twister en As good as it gets. Ze is nu ook producer en regisseur.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

62 films in Eindhoven deze week

62 films in Eindhoven deze week62 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl