compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 27 / 2008

Box Office Update - week 27 / 2008

Prince Caspian op één in rustige box office

8-7-2008 De buit werd afgelopen weekend redelijk verdeeld onder het filmaanbod. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian kwam binnen op de eerste plaats, maar haalde nauwelijks meer binnen dan Sex and the City.

Delen op facebook

De filmversie van de populaire vrouwenserie weet zich na vier weken goed te handhaven in de top 20 bestbezochte films. De film werd maar nét van de eerste plaats gestoten door de tweede Narnia-film.

Het is de vraag of Prince Caspian het succes van zijn voorganger kan evenaren. Deze bracht in Nederland in totaal ruim 5 miljoen euro op. Met een openingsopbrengst van krap 400 duizend euro ligt dat bedrag nog ver weg, zeker met de sterke concurrentie die op komst is. De komende weken zullen films als Hancock, Kung Fu Panda, The Dark Knight, Mamma Mia! en Wall-E de box office flink in beroering brengen.

Hoogste nieuwe binnenkomer na Prince Caspian was de romantische komedie Forgetting Sarah Marshall op de achtste plaats. Helen Hunts Then She Found Me, Dialogue avec mon jardinier en de re-release van Plop en de Kabouterschat vielen net buiten de top 10.

Volgende week staan de arthouse-films Breath en La noche de los girasoles en de publiekstrekkers Hancock en Kung Fu Panda op het menu.

1. The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
2. Sex and the City
3. Hoe overleef ik... mezelf?
4. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
5. 21
6. The Incredible Hulk
7. The Happening
8. Forgetting Sarah Marshall
9. What Happens In Vegas
10. Snuf de hond in oorlogstijd


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.