compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Matthew Broderick

Matthew Broderick

Matthew Broderick: films

 
Biografie van Matthew Broderick
Then She Found Me
Matthew Broderick en Helen Hunt in Then She Found Me

Brodericks eerste filmrol was in "Max Dugan Returns" (1983) en zijn eerste filmhit was in WarGames(1983). Daarop volgden rollen in Ladyhawke en Ferris Bueller's Day Off. In de laatst genoemde film speelde hij één van zijn betere rollen, vergeleken met de nerd-achtige types die hij in de rest van zijn filmcarrière vaak vertolkte.

Matthew Broderick werd in 1962 in New York geboren als zoon van een toneelschrijfster, actrice en schilderes Patricia Biow en acteur James Broderick. Zijn eerste grote rol was in het theaterstuk 'On Valentine's Day' in 1986 van 'Horton Foot'. Daarop volgde een goed ontvangen rol in 'Harvey Fiersteins' 'Torch Song Trilogy', waardoor hij in de aandacht van Broadway kwam.

In 1990 was hij de stem van Simba in The Lion King. Vervolgens speelde hij in twee zwarte komedies, The Cable Guy (1996) en "Election" (1999).
Trivia over Matthew Broderick
Wonder Park trailer
Hij won in 2005 het Hollywood Film Festival in de categorie beste bijrolspeler van het jaar. Voor zijn rol in Ferris Bueller's Day Off werd hij genomineerd voor een Golden Globe. En in 1997 trouwde hij met actrice Sarah Jessica Parker. Zij beviel in 2002 van hun eerste kind, zoon James Wilke Broderick. Op 22 juni 2009 beviel een draagmoeder van hun tweeling, Marion Loretta Elwell en Tabitha Hodge.
Laatste filmnieuws
Matthew Broderick Feiten
Matthew Broderick
acteur, stemacteur
Geboren 21-3-1962
Matthew Broderick werd in 1962 in New York geboren als zoon van toneelschrijfster, actrice en schilderes Patricia Biow en acteur James Broderick. Brodericks eerste filmrol was in "Max Dugan Returns" (1983) en zijn eerste filmhit was in WarGames(198
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
81 films in Den Haag deze week
81 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 159 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl