compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Interview: Jon Turteltaub - The Sorcerer's Apprentice
Interview

Interview: Jon Turteltaub - The Sorcerer's Apprentice

Biosagenda kreeg de mogelijkheid om te spreken met Jon Turteltaub, regisseur van “The Sorcerer's Apprentice”. Deze film verschijnt 8 december op DVD en Blu-Ray.

Delen op facebook
Jon Turteltaub

Jon Turteltaub

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In deze film werkt Turteltaub samen met Nicolas Cage. Het is niet de eerste keer dat het duo samenwerkt want ze maakten al eerder National Treasure en National Treasure: Book of Secrets.

Toch zijn Cage en hij volgens Turteltaub totaal verschillend: “We kennen elkaar sinds we tieners waren op de Beverly Hills High School. Hij was heel cool, gespierd en rebels. De meisjes mochten hem dus graag. Ik was gezellig en grappig dus de meisjes mochten mij minder. Maar we kunnen goed samenwerken. We begrijpen elkaar goed en dat is onze kracht. Nu we voor de derde keer samenwerken hebben we een efficiënte manier gevonden om een film te maken. We weten wat de ander leuk en niet leuk vindt. In de National Treasure films volgde Nicolas meer mijn aanwijzingen op en in deze film kreeg hij meer vrijheid om de rol van Balthazar in te vullen.”

Het eerste idee van de film kwam van Nicolas Cage vandaan. Hij wilde een film maken waarin hij iemand kon spelen met speciale krachten. Iemand kwam met de film The Sorcerer's Apprentice op de proppen en Jon Turteltaub werd aangetrokken als regisseur.

The Sorcerer's Apprentice DVD extra from BiosAgenda.nl on Vimeo.“The Sorcerer's Apprentice” heeft grote gelijkenissen met de legendarische Mickey Mouse film Fantasia. Dit is geen toeval maar een bewust keuze. Jon Turteltaub: “de hele film is ontworpen rondom een stukje van Fantasia dat ook The Sorcerer's Apprentice heet. Het is klassieke poezie van Goethe, waarna Dukas er een musical stuk van maakte. Walt Disney maakte daar vervolgens een animatie film van en wij vertellen het verhaal nu als een live-actie film. Tijdens het maken van de film en zeker tijdens de scene met de bezems dachten we vaak aan Mickey. We keken Fantasia heel vaak en letten daar vooral op Mickey's onschuld, zijn passie, zijn houding, zijn moed en zijn zwaktes. Jay Baruchel heeft dit vervolgens heel goed opgepakt.”

Ook Monica Bellucci speelt een rol in de film. Turteltaub over Bellucci: “Monica zou in veel meer films moeten spelen: ze is getalenteerd, intelligent en mooi. Daarnaast is ze een echte vrouw en geen meisje. Er moeten meer echte vrouwen in films komen. Als je trouwens een mooie Italiaanse vrouw meeneemt naar de set dan is het apart om te zien hoe alle Amerikaanse mannen veranderen in kleine katjes.”

Jon Turteltaub carriere als filmmaker werd gelanceerd toen hij met John Candy de film Cool Runnings maakte. Verder is hij bekend van "Phenonemon" met John Travolta en maakte hij met Tom Hanks de TV-serie "From the Earth to the Moon".

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.