compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Monica Bellucci

Monica Bellucci

Monica Bellucci: films, nieuws

 

Biografie van Monica Bellucci

Toni Collette en Monica Bellucci in Mafia Mamma
Toni Collette en Monica Bellucci in Mafia Mamma
Monica Bellucci werd in 1964 in Italië geboren. Ze werd op haar zestiende model, om haar opleiding tot advocaat te kunnen betalen. Ze werd gegrepen door de modellenwereld. In 1988 tekende ze ene contract bij Elite Model Managment in Milaan. Ze werd snel een bekend model in Parijs en New York, waar ze o.a. werkte voor Dolce & Gabbana en ELLE.

Bellucci's filmcarrière begon in de vroege jaren negentig. Haar eerste rol was in Bram Stokers Dracula in 1992. Vervolgens speelde ze in Malèna, Brotherhood of the Wolf en "Irrévisible", maar is misschien bekender door haar rol als Persephone in The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions en als Mary Magdelene in The Passion of the Christ.

In 2005 speelde Bellucci een mooie slechte koningin in The Brothers Grimm en in 2007 was te zien als prostituee in Shoot 'Em Up.

Trivia over Monica Bellucci

Monica Bellucci spreekt vloeiend Italiaans, Engels, Frans en Spaans. Ze is getrouwd met acteur Vincent Cassel, samen hebben ze twee dochters.

Haar moeder is schilderes Maria Gustinelli.

Monica Bellucci In het nieuws

Cannes maakt programma bekend

14-4-2017 Het filmfestival van Cannes, het meest prestigueze ter wereld, heeft zijn line-up bekend gemaakt. Er zijn dit jaar geen Nederlandse films geselecteerd voor de Gouden Palm competitie.

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

28-10-2015 Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

Daniel Craig als James Bond

Spectre houdt de Bond-traditie in stand

23-10-2015 James Bond mag dan in Spectre naar exotische locaties afreizen, dat kan BiosAgenda ook. We pakten het vliegtuig naar het Mexicaanse Cancun, waar we oog in oog kwamen te staan met de makers en acteurs van alweer het 24e Bond-avontuur.

Nieuwe Bond-film heet SPECTRE

4-12-2014 Vandaag zijn er details vrijgegeven omtrent de nieuwe Bond-titel. We weten nu de titel en de cast. De film gaat SPECTRE heten wat voor Bond-liefhebbers geen onbekende naam moet zijn.

Speelweek 12: deze week in première

20-3-2013 Hoewel de lente officieel is begonnen vandaag zou je dat niet zeggen met die sneeuw. Een goed moment om in een warme bioscoopzaal te zitten. Er komen deze week negen nieuwe films uit. De film van de week is Jack the Giant Slayer.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Monica Bellucci Feiten

Monica Bellucci in Mafia Mamma
acteur
Geboren 30-9-1964
Monica Bellucci werd op haar zestiende model en schopte het al snel tot wereldwijde vertegenwoordiger van merken als Dolce & Gabbana en Dior. In 1992 speelde ze in haar eerste film, Dracula en daarmee begon haar filmcarrière, met o.a. een rol in The

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

76 films in Utrecht deze week

76 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl