compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 12: deze week in première

Speelweek 12: deze week in première

Hoewel de lente officieel is begonnen vandaag zou je dat niet zeggen met die sneeuw. Een goed moment om in een warme bioscoopzaal te zitten. Er komen deze week negen nieuwe films uit. De film van de week is Jack the Giant Slayer.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Jack the Giant Slayer is een gecombineerd verhaal met elementen van de sprookjes van Jack the Giant Killer en Jack and the Beanstalk. Dat laatste sprookje is in Nederland bekend als Sjaak en de Bonenstaak.

Een boerenknecht genaamd Jack opent per ongeluk een poort naar een wereld vol reuzen. Hij moet zichzelf en zijn wereld beschermen en vechten in de oorlog tussen de twee werelden.

Najib Amhali speelt in Valentino zijn eerste hoofdrol. Hij speelt Dino Valentino enn werkt als succesvolle autoverkoper van Maserati's. Hij staat op het punt promotie te maken en te trouwen met Monique, tevens de dochter van de baas. Hij heeft echter altijd volgehouden een Italiaan te zijn, terwijl hij eigenlijk een Marokkaan is. Hoe gaat hij dit oplossen?

Deze film is gebaseerd op de Franse film L'italien. De nadruk in de Nederlandse film ligt echter meer op de liefde tussen Valentino en Monique.

We gaan verder met Thérèse Desqueyroux: De intelligente Thérèse trouwt begin jaren twintig met haar buurman Bernard. Het land van de twee families groeit zo uit tot een enorm landgoed. Thérèse begint zich echter al snel te vervelen aan het saaie leven op het platteland en droomt van het glorieuze Parijs. Haar dromen lopen echter verkeerd af.

Dit is de laatste film van Claude Miller. Hij overleed een maand voor de eerste screening van de film op het festival van Cannes.

We blijven in de Franse sfeer met Le Grand Soir: Twee broers zijn zijn echte tegenpolen: de een is een verkoper in een winkel en de andere noemt zich de oudste punker van Europa. Door omstandigheden komen de twee allebei op straat te staan.

Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Benoît Poelvoorde die we eerder zagen in Mon pire cauchemar.

Dan Dark Skies: De familie Barret leeft een rustig leven in een stadje. Een buitenaardse kracht is echter vastbesloten om de kinderen van de familie te jagen. De kracht lijkt bezit te nemen van de kinderen. Niemand in hun omgeving lijkt hen echter te geloven.

Sinds de film Paranormal Activity lijkt er weer een opleving te zijn in horrorfilms. Deze film komt dan ook van de makers van Paranormal Activity en Insidious.

Het Mannetje van de Maan (NL) is een Duitse animatie-film die oorspronkelijk Der Mondmann heet. In Nederland wordt hij alleen in de Nederlandse versie uitgebracht.

Het mannetje op de maan kijkt jaloers naar de mensen op aarde, die veel plezier lijken te hebben. Hij reist naar de aarde maar daar wordt hij gevangen genomen door de president van de aarde. Hoe komt hij nu terug naar de aarde?

We reizen af naar Zuid-Korea voor de film Pieta; Gangster Kang-do leidt een simpel, eenzaam bestaan. Hij werkt als schuldeiser en als de mensen niet kunnen betalen, zorgt hij er op hardhandige wijze voor dat ze dat met hun verzekeringsgeld wel kunnen. Tot op een dag een oudere vrouw zijn leven besluit in te dringen en alles voor hem verandert.

Regisseur Ki-duk Kim kennen we van Bin-jip (3-Iron) en Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring.

Rhino Season uit Iran is gebaseerd op een verhaal van een vriend van regisseur Bahman Ghobadi. Zijn vriend werd jarenlang onterecht opgesloten tijdens de Islamitische revolutie in Iran.

De dichter Sahel en zijn vrouw Mina worden opgesloten in de gevangenis. Na 10 jaar wordt Mina (Monica Bellucci) vrijgelaten met het bericht dat haar man dood is. Ze vertrekt met haar kinderen naar Istanbul. Sahel wordt echter nog 20 jaar gevangen gehouden. Als hij eindelijk vrijkomt gaat hij op zoek naar zijn gezin.

We sluiten af met Toegetakeld door de liefde, de debuutfilm van Ari Deelder: Arie leidt aan een writersblock en hoopt dat hij hulp kan vinden bij trambestuurster Sonja. Al stalkend komt hij er echter achter dat er al een man is in Sonja's leven. Fantasieën over een leven met Sonja krijgen de overhand en Arie verliest grip op zijn eigen realiteit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.