compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 29-2 t/m 6-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Najib Amhali

Najib Amhali

Najib Amhali: films, nieuws

 

Biografie van Najib Amhali

Najib Amhali in Bon Bini Holland 3
Najib Amhali in Bon Bini Holland 3
De winnaar van het Leids Cabaret Festival 1998 noemt zichzelf de Marokkaan van de Jordaan. Met humor als wapen, probeert hij de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn afkomst vanaf het podium te bestrijden, maar dan wel op een hartverwarmende manier. "Najib heeft alles in zich wat hem tot een goede cabaretier kan maken. Hij is maatschappelijk geëngageerd en durft stelling te nemen. Bovendien blijkt hij erg veelzijdig door ook zijn vaardigheden als rapper en imitator te tonen", aldus Trouw.
Het Brabants Dagblad schreef: "Najib Amhali is een van de oorspronkelijkste en sterkste talenten die het Leids Cabaret Festival de afgelopen jaren naar voren heeft gebracht. Hij is een geweldig rapper en imitator van geluiden, wat hij terloops illustreert, maar overtuigt vooral met zijn verhalen over zijn vader."

De 'Marokkaan uit de Jordaan' kwam voor het eerst in Nederland in 1972, waar hij om te beginnen in verzekerde bewaring werd gesteld, omdat hij het vliegverkeer stoorde met babyfoongeluiden. Najib paste zich daarna wonderbaarlijk snel aan. In 1994 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de Kunsten en speelde hij als acteur vele malen de rol van kansloze allochtoon. Toen ze hem bij GTST wilde hebben als Turk, zette hij daar een dikke streep onder en maakte hij de succesvolle overstap naar stand-up comedy.

Van vloeiend ABN schakelt Amhali met groot gemak over naar allochtone accenten of Haags, Rotterdams of Amsterdams. Tevens heeft hij sterke imitaties van onder andere spelers van het Nederlands Elftal. Maar ook het geluid van bijvoorbeeld een Amsterdams draaiorgel met housebeats behoort tot het arsenaal van deze 'human-beatboxer'

Najib Amhali In het nieuws

Interview met de cast van De familie Slim

Lachen met moeder en zoon Slim

5-12-2017 Biosagenda interviewde de cast van Roy Poortmans' nieuwe film 'De familie Slim'. Dat werd zelfs zo gezellig, dat Tatum Dagelet en Matheu Hinzen in een onstuitbare lachstuip schoten. Ook met Najib Amhali, Precious Bostelaar en Sara Dol.

(c) A-film

'Symphatie voor een leugenaar'

Interview met cast van Valentino

21-3-2013 Het kan je vast niet ontgaan zijn: Valentino is vandaag uitgekomen. BiosAgenda.nl sprak onder andere met hoofdrolspelers Najib Amhali en Elise Schaap.

(c) Arjo Frank

Première Valentino in foto's

20-3-2013 Afgelopen maandag ging de film Valentino in première. Onze fotograaf was uiteraard bij!

Speelweek 12: deze week in première

20-3-2013 Hoewel de lente officieel is begonnen vandaag zou je dat niet zeggen met die sneeuw. Een goed moment om in een warme bioscoopzaal te zitten. Er komen deze week negen nieuwe films uit. De film van de week is Jack the Giant Slayer.

Najib op de duurste NL filmset ooit

Filmsetbezoek 'Valentino'

30-8-2012 BiosAgenda.nl bracht een bezoek aan de filmset van Valentino, de nieuwste film van Najib Amhali. De set bevond zich bij een autodealer van hele dure auto's.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Najib Amhali Feiten

acteur
De winnaar van het Leids Cabaret Festival 1998 noemt zichzelf de Marokkaan van de Jordaan. Met humor als wapen, probeert hij de vooroordelen en discriminatie ten aanzien van zijn afkomst vanaf het podium te bestrijden.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

169 films in Amsterdam deze week

169 films in Amsterdam deze week169 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl