compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Spion van Oranje feestelijk in première

Spion van Oranje feestelijk in première

Film met Paul de Leeuw 5 februari in première

2-2-2009 Veertien jaar na Filmpje! stapt televisiepersoonlijkheid Paul de Leeuw weer in een dubbelrol. In de actiekomedie Spion van Oranje nemen de tweelingbroers François en Bruno het tegen elkaar op. De film ging zondag in de Theater Fabriek in première.

Delen op facebook

In een oranje Lotus Elise kwamen hoofdrolspelers Najib Amhali en Jennifer Hoffman aangescheurd, waarna ze zich op de voor de gelegenheid oranje gekleurde loper begaven. Ook de rest van de cast & crew van Spion van Oranje had zich in galakleding met oranje tinten gehuld. Onder meer producent San Fu Maltha, regisseur Tim Oliehoek en acteurs Nelly Frijda, Fred Goessens, Hans Kesting en Plien van Bennekom bewandelden de oranje loper.

In de film moeten verschillende bepalende Nederlandse monumenten het ontgelden als de Duitse terrorist Bruno von Lippe ze één voor één opblaast. Het blijkt dat de tweelingbroer van Bruno de enige is die hem kan stoppen. François is echter slechts een onhandige couturier die niet bepaald over spionagekwaliteiten beschikt.

Het is voor het eerst sinds Filmpje! dat Paul de Leeuw weer in een komische dubbelrol te zien is op het witte doek. In de tussentijd was hij ook te zien in onder meer Alles is liefde en Ja Zuster, Nee Zuster.

Spion van Oranje gaat 5 februari in de Nederlandse bioscopen in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.