compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

The Passion of the Christ

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van The Passion of the Christ

The Passion of the Christ 1

The Passion of the Christ 1

Delen op facebook
The Passion of the Christ
Nederlandse première: 1-4-2004
Italië, Verenigde Staten, 2004, 127 min,

Het levensverhaal van Jezus Christus. De film spitst zich in het bijzonder toe op de laatste 12 levensuren, waarin het lijden en de dood centraal staan.

bijzonderheden

De film is geheel gesproken in het Aramees en Latijn. In eerste instantie wilde regisseur Gibson geen ondertiteling omdat de beelden voor zich zouden spreken. Om de film ook commercieel te laten slagen, werd er later toch voor ondertiteling gekozen. Het eerste deel is een thriller, waarin het verraad en de arrestatie van de Verlosser aan bod komen. In deel twee worden alle middelen ingezet om de lijdensweg te tonen.
30 A.D. In de Romeinse provincie Palestina begon een onbekende timmerman genaamd Jezus van Nazareth onderwijs te geven en de komst van een 'Koninkrijk van God' te proclameren. Omgeven door een harde kern van 12 discipelen (leerlingen) wierf Jezus een massale aanhang onder het gewone volk. Hij had evenwel ook veel tegenstanders in Jeruzalem. Hoewel Jezus consistent volhield, dat zijn Koninkrijk een hemels en geestelijk rijk was, beval de Romeinse procurator (stadhouder) Pontius Pilatus dat Jezus de stad Jeruzalem uitgebracht diende te worden en aan het kruis genageld moest worden als een crimineel.
Joodse en christelijke groepen voerden een campagne tegen de film, omdat deze 'destructieve' stereotypen over joden zou bevatten. De actievoerders vreesden dat dit antisemitisme in de hand zou werken. Als lid van de Holy Family-gemeenschap verwerpt Gibson namelijk de modernisering van de kerk in de jaren '60 door het tweede Vaticaans Concilie. Daarin nam de kerk voor het eerst officieel afstand van de gedachte dat het joodse volk schuldig was aan de dood van de verlosser. Het document wordt door Gibsons geloof niet erkend.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Mel Gibson regisseerde ook The Man Without A Face (1993) en Braveheart (1995).

Recensies van The Passion of the Christ

The Passion of the Christ - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Passion of the Christ in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Passion of the Christ zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een levendige beschrijving van de laatste 12 levensuren van Jezus Christus. Met James Caviezel en Monica Bellucci. Regie: Mel Gibson.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Icon Entertainment International, Marquis Films Ltd.

Cast & Regisseur