compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Elijah Wood

Elijah Wood

Elijah Wood: films, nieuws

 

Biografie van Elijah Wood

Elijah Wood is geboren in Cedar Rapidsin Iowa. Hij heeft een oudere broer, Zack en een jongere zuster Hannah Wood. Elijah is gek op honden en is zelf ook in het bezit van twee honden: Rascal en Levonne.
Heel jong entertainde Elijah al voor een publiek. Zijn moeder besloot Elijah naar Los Angelos te brengen om hem hier te laten deelnemen aan een talentenjacht. Al snel had hij hierna een baan als acteur. Hij bemachtigde kleine rolletjes in tv-series en kreeg zijn eerst grote rol al snel in de film Avalon. Vanaf dit moment nam zijn carrière een grote vlucht. Hij kreeg rollen in Paradise, "Radio Flyer", "Forever Young" met Mel Gibson en The Good Son.
Elijah speelde ook mee in de film North. Alhoewel de film slechte kritieken kreeg was men lovend over de acteerprestatie van Wood.
In 1996 speelde Elijah in de remake van de film Flipper. Vele films volgden hierna, zoals Deep Impact en The Faculty.

Elijah Wood brak pas echt bij het grote publiek door met het grootste filmproject ooit; de trilogie van The Lord of the Rings gebaseerd op het boek van J.R.R. Tolkien. Hij vertolkte de hoofdrol van Frodo Baggins in alle drie de delen.

Na zijn succes in The Lord of the Rings wilde Wood van zijn 'hobbit-imago' afkomen en speelde zeer diverse types in Sin City (een psychopaat), in Hooligans (een hooligan) en in Eternal Sunshine of the Spotless Mind (een perverseling).

Trivia over Elijah Wood

Toen Elijah Wood nog bezig was met de film The Faculty hoorde hij dat de trilogie van The Lord of the Rings verfilmd zou worden. Een vriend van Elijah, regisseur "George Huang", filmde zijn auditie en stuurde deze op naar de regisseur Peter Jackson. Een paar maanden later had hij de rol.

Elijah Wood In het nieuws

Speelweek 31: nieuw in de bioscoop

30-7-2014 Het is weer zover: elke woensdag zet BiosAgenda de nieuwe filmreleases op een rij. Deze week komen er wederom zeven nieuwe films uit. De film van de week is Lucy.

SHORT 112: Tiny Tortures

10-12-2012 Het is al weer een tijdje geleden dat we een videoclip in deze rubriek hadden gezien. We hebben nu een clip die je echt gezien moet hebben.

SHORT 110: 7:35 de la Mañana

19-11-2012 Deze week hebben we in onze vaste rubriek Short een oudje voor je. 7:35 de la Mañana komt uit 2003. De film is in het Spaans maar kan worden ondertiteld door de ondertiteling in Youtube aan te zetten.

Still uit de clip met Seth Rogen, Danny McBride en Elijah Wood.

SHORT 84: Fight For Your Right (Revisited)

7-5-2012 Dit weekend werd het nieuws bekend dat Adam Yauch van The Beastie Boys is overleden. Dan is de keuze voor de Short van de week helaas makkelijk: de videoclip van Fight For Your Right (Revisited) die maar liefst 30 minuten duurt.

Meer bekend over The Hobbit

11-1-2011 Het langlopende project "The Hobbit" is al jaren in ontwikkeling maar nu worden er steeds meer bekend over de cast.

Laatste filmnieuws

Elijah Wood Feiten

Elijah Wood in Come to Daddy
acteur, producent, stemacteur
Geboren 28-1-1981
Elijah Wood is bij het grote publiek vooral bekend van de The Lord of the Rings. Met zijn jongensachtig uitelijk was hij geknipt voor de rol van Frodo. Andere succesvolle films met Wood waren Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Sin City.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

74 films in Eindhoven deze week

74 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 105 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl