compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 31: nieuw in de bioscoop

Speelweek 31: nieuw in de bioscoop

Het is weer zover: elke woensdag zet BiosAgenda de nieuwe filmreleases op een rij. Deze week komen er wederom zeven nieuwe films uit. De film van de week is Lucy.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Lucy, gespeeld door Scarlett Johansson, woont en werkt in het Taiwan van 2069 als drugskoerier. Als onbedoeld wat drugs binnenkrijgt verandert ze in een bovenmenselijk fenomeen. Ze kan alle informatie direct opnemen en dingen verplaatsen met haar geest.

Luc Besson heeft als regisseur en producent vele films gemaakt waarin sterke vrouwen een hoofdrol spelen. Denk aan Colombiana en Nikita.

In Boyhood volgen we de vijfjarige Texaanse jongen Mason (Ellar Coltrane, a.k.a Ellar Salmon), hoe hij opgroeit, in twaalf jaar tijd, van jongen tot man. Naast Mason maken we ook kennis met zijn zusje en zijn ouders die gescheiden zijn.

Boyhood is een hele bijzondere film: de film is ook werkelijk gedurende twaalf jaar opgenomen met dezelfde cast. Het is daarentegen geen documentaire of waargebeurd verhaal.

De film heeft veel lovende kritieken en heeft al vier prijzen in de wacht weten te slepen, waaronder de Silver en Golden Berlin Bear.

Hercules is de verfilming van held uit de Griekse mythologie. Nadat Hercules (Dwayne Johnson) zijn legendarische twaalf taken heeft volbracht, wordt hij als huurling gevraagd voor de Koning van Thracië en zijn dochter om een tirannieke krijgsheer uit te schakelen.

Regisseur Brett Ratner heeft diverse genres van films al aangedaan, hij is namelijk o.a. al de regisseur geweest van Movie 43, Tower Heist, Rush Hour 3, en X-men: The Last Stand.

Ook bijzonder is Sepideh: de Iraanse Sepideh droomt er van astronaut te worden. Ze kijkt dan ook met veel bewondering naar Anousheh Ansari, de eerste Iraanse vrouw in de ruimte. De dromen van Sepideh worden echter niet door iedereen uit haar omgeving begrepen.

Deze film draaide eerder op IDFA waar de film drie nominaties voor awards binnenhaalde.

Dan de film Blackmail, ook bekend als Grand Piano. Tom Selznick is een pianist die een veelbelovende carriere voor zich had. Zijn podiumangst gooide echter roet in het eten. Bij een comeback concert ligt er een blaadje op zijn piano waar op staat dat hij zal sterven als hij een verkeerde noot speelt.

Hoofdrolspeler Elijah Wood heeft voor deze rol drie weken pianoles gehad. Tijdens het pianospelen moest hij ook nog eens zien te acteren.

In De Dolle Tweeling 3 gebeurt er veel op de school van de tweeling Hanni en Manni. Er sluipt een vreemd figuur rond het gebouw. Dat is echter niet alles want er komt ook een busvol Engelse studenten van een jongenschool! Hanni en Manni worden beiden verliefd op Clyde, die niet in de gaten heeft dat hij met een tweeling te maken heeft.

Hanni & Manni is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Enyd Blyton die ook De Vijf schreef.

In de Nederlandse film Helium moet een topcrimineel een tijdje onderduiken op Texel. Daar komt hij tot inzicht dat hij niets meer is als een klein radartje in het grote geheel van het universum. Dit inzicht brengt hem verlichting maar zorgt er ook over dat hij een nieuw perspectief heeft op zijn criminele daden.

Hans Dagelet speelt hier de hoofdrol van crimineel Frans Weeling. We kennen hem van Hemel en theaterwerk.

Tot slot een mooie Franse jeugdfilm: Kleine Nicolaas gaat op vakantie (NL). Nicolas gaat met zijn ouders en oma een hele zomer naar het Beau-Rivage hotel. Daar maakt hij kennis met allerlei verschillende mensen zoals de permanente bewoner Ben en de Engelsman George. In het hotel aan het strand heeft Nicolas een vakantie die hij niet snel zal vergeten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.